Čeferin se nada da će se EURO igrati pred punim stadionima

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin rekao je da se nada da će se Evropsko prvenstvo održati u istom formatu i uz prisustvo navijača na stadionima.

PTIzvor: B92, Beta
Podeli
(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

"Imaćemo gledaoce na stadionima. EURO bi trebalo da se održi sa navijačima bez promene formata u 12 evropskih gradova", rekao je Čeferin za Frans Pres.

"Možda ono što nam danas izgleda čudno neće biti u decembru ili januaru. Još imamo vremena za razmišljanje o tome. Za sada zadržavamo isti format i nadamo se da ćemo imati navijače na stadionima", dodao je prvi čovek Uefe.

EURO 2020 je trebalo da se održi u junu i julu ove godine u 12 gradova, ali je pandemija primorala Uefu da u martu odloži to takmičenje za sledeću godinu (11. jun - 11. jul).

Zahvaljujući tom odlaganju omogućeno je da se završe nacionalna prvenstva, kao i Liga šampiona i Liga Evropa.

Čeferin je istakao da se ne postavlja pitanje o održavanju Evropskog prvenstva iza zatvorenih vrata, obzirom da, osim Francuske gde je dozvoljeno 5.000 ljudi na stadionima, većina evropskih zemalja organizuje utakmice bez publike.

"Ne želim čak ni da pričam o odsustvu navijača ili o ograničenom broju gledalaca. Želim da ostanem optimista, šaljem pozitivnu energiju i zaista mislim da ćemo imati navijače na stadionima. Ako to ne bude bilo moguće, razgovaraćemo...", rekao je Čeferin.

"Ali, iskreno verujem da će se stvari normalizovati i pre sledeće godine",
dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu