"Novi Pazar više ne sme da se ponovi Partizanu"

U utakmici 3. kola Linglong Superlige protiv Javora Partizanov desni bek bio je Aleksandar Lutovac.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

On je po vokaciji desno krilo, ali već nekoliko meseci pokušava da se adaptira na mesto u odbrani i tako popuni goruću poziciju u timu crno-belih.

"Radim na toj poziciji već osam, devet meseci i trudim se da svaki dan upijam i da unapređujem svoju igru koliko god mogu. Stručni štab mi je dosta pomogao na treninzima i razgovorom,jer sam morao i razmišljanje da promenim u odnosu na napad. Dosta toga sam naučio i od saigrača i mislim da mogu još dosta da napredujem na toj poziciji. Takođe mislim da mi fali kontinuitet utakmica koje su možda i najbitniji faktor u napredovanju kod igrača. U svakom slučaju prija mi što sam na terenu i trudiću se da što više pomognem ekipi da ostvari željene rezultate. Zahvalan sam na ukazanom poverenju u ovako teškoj situaciji", rekao je Lutovac za zvaničan sajt kluba..

Protiv Javora su se u poslednjoj liniji našla četvorica igrača koji nijednom do sada nisu bili zajedno na terenu.

"Bilo je veoma teško, s obzirom na to da nikada nismo igrali pre ove utakmice u postavci gde su četvorica igrača pozadi, a uz to smo mi ‘novi’ možda odradili dva treninga zajedno. Ali, mislim da smo odigrali jako dobro u defanzivi i da smo dali sigurnost našem napadu koji je konstantno ugrožavao gol Javora. Mislim da je svima bila u glavi samo misao da ne primimo gol i drago nam je što smo uspeli u tome. Ovo je recept kakav voljni momenat Partizan treba da ima na svakoj utakmici, a mislim da ćemo i sve bolju igru pokazati iz utakmice u utakmicu".

Posle utakmice sa Pazarom, ne samo šef Milošević, već i igrači su komentarisali da ih je iskreno sramota na prikazanoj igri.

"Iskreno mislim da je ceo klub bio razočaran posle Novog Pazara i mislim da smo svi podjednako krivi, bez obzira da li smo igrali tu utakmicu ili ne. Takva utakmica nam je, nažalost, za nauk kako nikada više ne trebamo da uđemo u utakmicu i ponašamo se na njoj. Drago mi je jedino što je to iza nas i da sada isključivo trebamo da gledamo u budućnost i više ne dozvolimo da nam se takav dan ponovi!", izričit je Lutovac.

Da li misliš da ako je već sve moralo da se desi da je dobro što se desilo sad?

"Mislim da nikada nije dobro kad Partizan izgubi bodove, jer smo mi jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i ne smemo sebi da dozvolimo neke stvari. Ali, sigurno da nas je ta utakmica dodatno prodrmala i sigurno da ćemo sa mnogo više motiva i koncentracije morati da uložimo u svaku narednu utakmicu. Šteta je što smo morali da platimo cenu, ali ako nastavimo putem kojim smo krenuli posle te utakmice, lako ćemo nadoknaditi sve".

Dalek put, težak protivnik, crno-bele čeka u subotu Radnik iz Surdulice.

"Još jedno, na papiru, teško gostovanje, ali to ništa ne mora da znači. I dalje stojim pri tome da ako mi budemo pravi, nećemo imati ni jedan problem. Pritisak uvek postoji, i tako mora da bude. Pogotovo kod nas, mislim da je pritisak sastavni deo Partizana i to je dobro. Partizan uvek mora da ima najveće ciljeve i bez obzira na protivnika uvek mora da ide na pobedu. Ni jedna utakmica nije laka, ali daćemo sve od sebe da iz utakmice u utakmicu dižemo svoje samopouzdanje i osvajamo potrebne bodove", istakao je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu