Superliga bez navijača?; "Virus je 'eksplodirao', rizično je okupljati se"

Doktor Miljko Ristić, predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, rekao je kako bi najbolje bilo da se Superliga nastavi bez navijača.

PTIzvor: B92, Novosti
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ugledni kardiolog ističe da je veoma rizično okupljenje na stadionima, iako sam priznaje da fudbal bez navijača nije isti sport.

"Svi nama poznati humani virusi traju u proseku četiri meseca. Ovaj virus korona je posle četiri meseca kod nas i u pojedinim zemljama na svetu izgleda tek sada 'eksplodirao'. Ispostavilo se da nisu ugroženi samo ili najviše stariji ljudi, već i oni iz mlade populacije. Imamo trenutno u Srbiji nekoliko velikih žarišta virusa u Novom Pazaru, Beogradu, Užicu... Zaista je rizično da se ljudi okupljaju na stadionima. Možda bi bilo dobro da fudbal počne da se igra bez publike, ali poznat je moj raniji stav da fudbal bez navijača nije nikakav sport. Tužne su slike koje ovih nedelja dolaze iz Španije, Engleske, Italije, doskoro i iz Nemačke. Tužan je pogleda na te prazne tribine", rekao je dr Ristić za "Novosti".

Start Superlige Srbije zakazan je za 1. avgust, a podsećamo da su navijači bili dozvoljeni na tribinama kada se sezona 2019/2020 nastavila.

Ipak, od tada se pogoršala situacija s koronavirusom i treba očekivati zabranu publike ako ne dođe do poboljšanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu