"Uzeo sam kantu i razbio mu BMW 7 – sada to nikada ne bih uradio"

Nenad Lalatović, trener Vojvodine, još jednom se prisetio čuvenog incidenta sa Bernom Šusterom dok je bio fudbaler Šahtjora.

PTIzvor: B92, Pink
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Lalatović je, gostujući u emisiji "Amidži šou" na TV Pink, rekao kako je razbio šoferšajbnu Šusterovog auta nakon sukoba na treningu.

Evo i kako je došlo do eskalacije:

"Igrali smo utakmicu koju smo dobili sa 1:0, ja sam postigao pogodak i ušli smo u četvrtfinale Kupa. Trebalo je da primimo premiju za taj meč. Sutradan kad smo došli na trening, tadašnji trener Šuster je rekao da oni koji su igrali treba samo da istrče "futing". Ja sam na tom meču dobio i udarac i imao sam nekoliko kopči... Elem, Šuster baš i nije bio ljubimac Srba i kaznio me je sa 2.000 dolara koliko je bila premija. Ja sam rekao da nije bitno, istrčao sam i krenuo u svlačionicu", seća se Lalatović.

Trener Vojvodine ističe da ga je najviše povredilo to što mu je iskusni trener povredio majku.

"U jednom trenutku me zovu da se vratim i odradim taj kondicioni trening zato što je Šuster tako rekao. On kaže trening, ja kažem ne, on trening, ja ne i pokazujem da me boli noga. On će meni: 'Kakav ste vi to Srbi narod, tebe boli 2.000 dolara.' Ja mu kažem: 'Mi Srbi smo veliki narod, meni 2.000 dolara ne znači ništa jer imam duplo veći ugovor od tebe'. Naravno, foliram ga", kaže Lalatović i dodaje:

"On se toliko iznervirao da mi je na španskom uvredio majku. A ja majku nemam otkako sam imao 14 godina. Serjoži, čoveku koji je prevodio, rekao sam da mu kaže da ja nemam majku i da ne može da je vređa. On je opet rekao 'trening' i kako je on to rekao ja sam ga odgurnuo ili udario. Ne mogu tačno da se setim. Sada to nikada ne bih uradio".

Lalatović se seća šta je prvo uradio posle treninga. Kako navodi stradao je auto šefa stručnog štaba tadašnjeg Šahtjora.

"U tom trenutku sam znao da je to kraj, on je mene suspendovao. Otišao sam na parking, on je vozio BMW 7, kažem opet da to nije pohvalno, ali uzeo sam kantu i razbio mu šoferšajbnu. To što je on rekao za moju majku, koja je meni bila sve u životu, je bilo tako primitivno. Ali opet ponavljam da to sada nikada ne bih uradio. Udario sam još dva, tri puta u vrata", rekao je Lalatović.

Lalatović je zaključio da je dobio podršku prvog čoveka kluba Rinata Ahmetova, koji je morao da ga suspenduje, ali je do kraja ugovora redovono dobijao sve nagrade i novac.

Trener Vojvodine je posle Šahtjora igrao u Zemunu, a karijeru je završio u OFK Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu