"Srbin ne može da čuje za Hrvata – ne mogu da se gledaju"

Mateo Garsija, fudbaler Crvene zvezde, govorio je o svom klubu i boravku u Srbiji.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Omaleni krilni napadač je u intervjuu za argentinski La Nasion istakao da je zadovoljan, te da se ekipa polako priprema za narednu sezonu i kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Pred Stankovićem moram da skinem kapu zbog svega što je uradio tokom igračke karijere. On zna mnogo toga i trudi se da prenese to iskustvo na nas. Trudim se da naučim što više od njega, tek sam počeo. Promenili smo stil, traži od defanzivaca da igraju više u sredini kako bi veziste rasteretio. Ima puno mobilnosti u našoj igri. Polako se spremamo kroz ligu za mečeve u kvalifikacijama za Ligu šampiona", rekao je Garsija za "La Nasion".

Garsija je srećan zbog osvajanja titule prvaka Srbije sa Crvenom zvezdom.

"Sjajan je osećaj postati šampion. Neverovatna stvar, nešto jako značajno za moju karijeru. Međutim, retkost je postići tako nešto bez navijača. Zvezda je nekada bila šampion Evrope, ali posle rata joj više nije bilo lako da dođe do Lige šampiona. Zato su tako slavili. Strastvena proslava je tipična za Argentinu, ali nikada nisam video da neko slavi na tenku. Tenk je uvek ispred stadiona. On je postao simbol, ljudi se slikaju na njemu. Čak je to i moja porodica uradila kada je došla da me poseti", dodao je on.

U razgovoru nije se izbegla ni tema "Maksimir 1990".

13. maja se navršilo 30 godina od sukoba navijača Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama na stadionu u Hrvatskoj.

"Prošlo je 30 godina. Srbin ne može da čuje za Hrvata, ne mogu da se gledaju. Rivalitet prelazi granice sportskog, to je nacionalizam", zaključio je Garsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu