"Imam informacije da će Partizan da napravi nešto ozbiljno"

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković srećan je što se fudbal ponovo vraća na srpske stadione.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

On je u izjavi za agenciju "Anadolija" istakao da nema života bez fudbala.

Zatim je prokomentarisao promene u takmičenju odlukama Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

"Format sa 20 klubova ima svoje dobre i loše strane. Imajući u vidu trenutni plasman u vrhu tabele Prve lige Srbije, jasno je da će u Superligu ući klubovi iz sredina u kojima je fudbal veoma popularan, što automatski garantuje veliki broj gledalaca na tribinama. Sa druge strane, ja sam uvek za fudbalsku opciju i za koncentraciju kvaliteta. Smatram da je 12 klubova sasvim dovoljno za jedno kvalitetno takmičenje u superligaškom društvu. Ovo je odluka koju smo morali da donesemo u novonastaloj situaciji i biće na snazi samo godinu dana", rekao je Bjeković.

Titulu će, vrlo verovatno već večeras, obezbediti Crvena zvezda, a Bjeković kao bivši sportski direktor Partizana poručuje da ima informacije da će klub iz Humske napraviti nešto ozbiljno.

"Svi smo se uželeli fudbala i jedva čekam da se lopta zakotrlja. Nema života bez fudbala. Pitanje šampiona je praktično rešeno, jer je Zvezda četiri kola prije kraja stvorila ogromnu prednost u odnosu na najbliže pratioce. Partizan mora da se okrene narednom prvenstvu, a informacije kojima raspolažem kažu da se radi na tome da crno-beli naprave nešto ozbiljno i da se vrate na mesto koje im pripada. Ma, samo da krene fudbal..."

Potpredsednik FSS se osvrnuo i na odložene utakmice baraža za EURO 2020.

"Iskreno se nadam da će se te utakmice igrati do kraja ove godine i da ih UEFA neće prolongirati za proleće. Sa nestrpljenjem čekamo 17. jun i konačnu odluku iz Niona, da bismo znali šta nam je činiti. Ukoliko se odloži Liga nacija, moramo da zakažemo prijateljske utakmice i da uigravamo tim za duel sa Norveškom. Nismo se uspavali tokom ove pauze i sve vreme razmišljamo o plasmanu na Evropsko prvenstvo. Selektor Ljubiša Tumbaković sa svojim saradnicima pažljivo analizira narednog rivala, a verujem da ćemo posle Norvežana biti u prilici da skeniramo i pobednika duela između Škotske i Izraela", istakao je Bjeković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu