"Rekli su da nikada neću igrati fudbal, spasli su me na klinici gde je bio i Đibril Sise“

Fudbaler Radničkog iz Niša Nemanja Kojić odgovarao je na pitanja navijača kluba sa "Čaira".

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Tom prilikom ispričao je da je najteži trenutak u karijeri doživeo već sa 17 godina.

Tada je polomio nogu i lekari su mislili da nikada neće igrati fudbal na visokom nivou.

"Najteži trenutak je bio kada sam polomio nogu, to sam uradio sa 17 godina. Tada dve godine nisam igrao fudbal, rekli su da ga nikada više neću igrati. Ranko Stojić me je odveo na kliniku gde je operisan i Đibril Sise koji je takođe imao isti problem kao i ja. Rekli su da ću imati problema u nastavku fudbalske karijere, a kada detetu koje je dalo sve za taj fudbal kažete da nikada neće igrati, to je strašno. Uspeo sam da se vratim svojim karakterom“, ispričao je Kojić.

Takođe je istakao izgubljeno finale Kupa Srbije 2015. godine kao jedan od težih momenata u karijeri.

"Najviše ću pamtiti izgubljeno finale Kupa Srbije protiv Čukaričkog na 'Marakani'. To je trofej koji nisam osvojio, koji je jedan od težih i koji ću pamtiti".

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Interesantno, Kojić je istakao da bi voleo da igra u tandemu sa još jednim bivšim napadačem Partizana, koji je par godina kasnije došao u Humsku.

"Od napadača u našoj ligi, voleo bih da igram sa Nemanjom Nikolićem. Igra dobro, Partizan se ogrešio o njega, što ga je olako pustio. Voleo bih da vidim kako bismo se uklopili iako igramo sličnim stilom", rekao je Kojić.

Nešto detaljnije se posvetio temi timskog u odnosu na individualan doprinos.

"Ako moj tim igra dobro, nema defanzivca koji će zaustaviti mene i moju ekipu. Ja nisam nikada bio gol napadač, da jurim samo gol. Tako sam odrastao u Radu, najbitniji je tim. Ako tim pobedi, nije bitno ko je dao gol. To je meni donelo mnogo problema u karijeri. Kada se odigra sezona gleda se statistika igrača. Gde god sam igrao u karijeri, izborio sam plasman u viši rang, ili mesto u Evropi. Moj lični učinak nikada nije bio bitan".

"Svaka ekipa me je želela jer sam timski igrač. Imao sam priliku da pričam sa mnogim trenerima u Evropi. Ima ekipa sa napadačima koji postignu po 25 golova, a oni su 12. Sa druge strane imamo moj tim, koji je na četvrtom mestu, a ja sam postigao pet golova. Da li to znači da sam ja loš napadač ili je moja ekipa mnogo jaka? To je polemika. Ja volim da moj tim pobeđuje, a da li ću dati gol, to me ne zanima", poručio je Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu