Mesi "revolucionar" – Barselonin Če Gevara FOTO

Lionel Mesi opet je podigao javno glas protiv čelnika Barselone.

Izvor: B92
Podeli

Mesi je ogorčen jer su oni u internim pregovorima sa upravom rekli da će sami smanjiti svoje plate, ne samo kako bi sačuvali radna mesta zaposlednih nego i kako se njima ne bi morala smanjiti primanja.

Argentinac je javno kritikovao čelnike kluba jer su javno pritiskali igrače da pristanu na smanjenje plata zbog koronavirusa.

"Mi, fudbaleri Barselone, ne samo da pristajemo na smanjenje plata za 70% dok god je u Španiji vanredno stanje, nego smo spremni i na dalje ustupke i odricanja kako bi ostali zaposleni u klubu tokom krize dobijaju punu platu. Svesni smo da fudbaleri moraju da podnesu najveći teret ekonomske krize koja pogađa klub, ali ne razumemo poteze kluba koji izgledaju kao da je uprava želela da okrene javnost protiv nas", objavio je Mesi na društvenim mrežama.

Igrači Barselone su pisanje medija o smanjenju plata shvatili kao curenje informacija od uprave kako bi se fudbaleri pokazali pohlepnim i nedovoljno solidarnim.

Stoga je Mesijeva "kontraofanziva" u centru pažnje najvećih sportskih medija, pa ga francuski Ekip (L'Equipe) na svojoj naslovnoj strani predstavlja kao revolucionara, ni manje ni više nego kao zemljaka Ernesta Če Gevaru.

"Leo Mesi, Barselonin Če", piše ispod sjajne montaže u kojoj je Mesijevo lice uokvireno Čeovom kosom, bradom i beretkom.

Barselona je na nivou celog sportskog društva odlučila da smanji plate igračima za 70%, ali za razliku od fudbalera, na to još nisu pristali košarkaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu