"Brinem da ne zarazim porodicu – osećao bih se krivim"

Fudbaler Intera Antonio Kandreva zahvalan je i ponosan na sve zdravstvene radnike u njegovoj domovini, koja je najviše pogođena koronavirusom.

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

On je istakao i da mu trenutno najviše nedostaje porodica, koja je u Rimu.

"Moja najveća briga je bila da ne zarazim porodicu jer bih se osećao krivim. Prvih dana smo posebno bili zabrinuti, pozitivni, ali zabrinuti. Moja porodica je u Rimu i najviše patim zbog toga. Ne mogu da odem u posetu ocu koji je bolestan već godinu dana i loše se oseća. Stalno mislim na njega, posebno jer mora da ide u bolnicu, a time povećava rizik da se zarazi", rekao je Kandreva.

Kandreva ističe da nije očekivao da će se situacija iz Vuhana prebaciti u Evropu, a u njegovoj Italiji postati još i gora.

"Sećam se prvih izveštaja iz Vuhana gde su ulice bile puste, ljudi su bili zatvoreni u kućama, a sada to isto vidimo i ovde. Najupečatljivije slike su one na kojima su medicinske sestre na kojima se vidi iscrpljenost i ožiljci od maske, grozno... Ipak, moram da se zahvalim svim lekarima na neizmrnoj hrabrosti koju svakodnevno pokazuju".

"Nadam se da će ovaj virus naterati ljude da više cene jednostavne stvari. Nadam se i da će nas ovo naučiti da poštujemo higijenu i budemo pažljivi", zaključio je Kandreva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu