Stanković stavlja akcenat na kondiciju VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su po kiši trening u Beleku, ukupno peti od dolaska, a fokus je kroz niz zanimljivih vežbi bio na što boljoj fizičkoj pripremi.

MTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Pripremu za trening kondicioni trener Federiko Panonćini odradio je u fitnes centru hotela „Regnum“, tako da su fudbaleri spremni došli na teren.

Ni kiša koja je padala nije im pokvarila dobro raspoloženje iako ih je čekao jedan ozbiljniji set kondicionih vežbi koji je na oko varljiv jer su naši igrači zahtevne vežbe sa priličnom lakoćom radili.

Prilikom seta vežbi kroz koje su u rotacijama prolazili svi igrači koristile su se trake, male prepone i prepreke a sve i cilju poboljšanja brzinskih sposobnosti, koordinacije i snage.

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Od prehlade se oporavio i Dušan Jovančić koji sa kondicionim trenerom Nikolom Todorićem istrčavao u laganom ritmu krugove oko terena, zatim radio određene vežbe koje će mu pomoći da se lakše priključi popodnevnom radu.

U jednoj vrsti igre na skraćenom prostoru, fudbaleri podeljeni u dve grupe su odrađivali ono što je od njih kao zahteve postavio trener Dejan Stanković. Oni su se odnosili na određene defanzivne zahteve.

Golmani su imali zanimljiv trening sa loptama u tri veličine: fudbalskom, jednom manjom od rukometne i teniskom.

Trener Dušan Gašić pored rukavica držao je i teniski reket u ruci a sve vežbe su imale za cilj održavanje i poboljšanje refleksnih reakcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu