Milošević prezadovoljan pripremama u Turskoj

Trener Partizana Savo Milošević istakao je ogromno zadovoljstvo nakon dvonedeljnih priprema u Turskoj.

Izvor: B92, Mondo
Podeli
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

"Imali smo vrlo malo nervoze, ako ju je uopšte bilo. Na pripremama, kao što znate i sami – bude toga. Ali ovde od prvog do poslednjeg trenutka smo imali ozbiljan rad. To moram da istaknem. Više od ovoga ne možemo da očekujemo. Ekipa je ispred onoga što smo očekivali, i taktički i fizički. Očekivali smo više umora i malo lošiju igru, pogotovo u poslednjoj utakmici", rekao je Milošević, prenosi Mondo.

Crno-beli su u Beleku pobedili rumunski Vitorul 1:0, remizirali sa poljskom Krakovijom 1:1, a potom savladali slovački Ružomberok 2:1.

"Protiv Ružomberoka se već videlo poboljšanje. Pomaže i to što je sastav ostao isti, to je naš najveći plus u odnosu na jesen. Ekipa se poznaje. Možemo još da se poboljšamo, u fizičkom smislu takođe. Pojačali smo fizički rad. U situaciji smo da imamo i dosta dobru bazu i na njoj možemo da gradimo dosta toga. Moramo da vodimo računa da ne preterujemo, jer ono što dodajemo, ne sme da naruši ono što je već bilo dobro".

Partizan će formu za prolećni deo sezone brusiti na turniru u Kataru (1-9. februar) gde će rivali biti ruski premijerligaši Lokomotiva, Spartak i Moskva.

"U drugom delu priprema uvek birate jače protivike. Tada se merite. Očekujemo da će doza umora proći i da ćemo biti spremniji za te rivale. Igrali smo sa dosta dobrih rivala u Evropi, videli smo da možemo. To u Kataru će biti dobre provere. Nije bitan rezultat, koliko da se izmerimo rezultatski i suštinski vidimo gde smo".

Do kraja prelaznog roka Partzian bi mogao da dovede još pojačanja.

"Možda nam je potrebno nekoliko igrača kada je u pitanju defanziva. Najveće pojačanje bi mogao da bude Lazar Marković, što je sasvim dovoljno sada uz Matića. Zaista ne fali puno, neću ni tražiti više od toga. Sa Matićem imamo 21 igrača, videćemo kakva je situacija sa Škrbićem. Bez obzira na sve, mislimo da ima kvalitet za Partizan. Imamo prostora za još tri igrača da ih licenciramo i potrudićemo se da ispunimo tu kvotu".

Partizan u ponedeljak kasno uveče dolazi u Beograd, igrači će biti slobodni do 30. januara, a dan kasnije sledi put na završni deo priprema u Katar.

Prolećni deo sezone u Superligi počinje 15. februara. Partizan zaostaje 11 bodova za liderom Crvenom zvezdom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.