Preminuo nekadašnji fudbaler Vojvodine Vasa Rutonjski

Nekadašnji fudbaler Vojvodine Vasa Rutonjski, član generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup, umro je u 68. godini posle duge i teške bolesti

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images
Photo by Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images

"FK Vojvodina tako je ostao bez još jednog iz plejade svojih velikih i značajnih igrača, koji su, noseći njegov dres, dali nemerljiv doprinos stvaranju klupske istorije", navodi se u saopštenju za javnost.

Vasa Rutonjski rođen je 5. oktobra 1952. godine u Novom Sadu, gde je u FK Slavija započeo svoju fudbalski karijeru. Za Vojvodinu je nastupao od 1970. do 1979. godine i za to vreme odigrao 253 zvanične utakmice, po čemu se nalazi na 10. mestu večne klupske liste po broju odigranih mečeva.

Bio je član generacije koja je 1977. godine osvojila Srednjoevropski kup, kao i one koja je, dve godine ranije, bila vicešampion Jugoslavije. Tada su bez titule ostali tek u poslednjem kolu šampionata.

Rutonjski je pre četiri godine bio jedan od osnivača Sekcije veterana FK Vojvodina.

Komemoracija povodom njegove smrti biće održana u ponedeljak u 13 sati u svečanoj sali Fudbalskog centra "Vujadin Boškov" u Veterniku, a biće sahranjen istog dana u 15 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu