Mitrović umirio naciju

Najbolji strelac Srbije Aleksandar Mitrović zabrinuo je navijače "Orlova" dva meseca pred baraž za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92, Sportski žurnal
Podeli
Photo by Alex Pantling/Getty Images
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Centarfor Fulama se povredio proteklog vikenda na meču engleskog Čempionšipa pa je doveden u pitanje njegov nastup krajem marta.

Srbija 26. marta gostuje Norveškoj u polufinalu baraža Lige C Lige nacija za plasman na EURO 2020. Pobednik tog meča će 31. marta igrati u finalu sa boljim iz duela između Škotske i Izraela.

"Ne brinite, sve je u redu. Biću spreman za pun gas protiv Norvežana. Od utorka sam u Beogradu, u sredu sam odradio prvu terapiju kod Andreja Milutinovića. Odavno se poznajemo i sarađujemo, on je moj čovek od poverenja. S njim nema greške. Planirano je da sedam dana boravim u Beogradu, potom sledi oporavak u Londonu", rekao je Mitrović za "Sportski žurnal".

Prema prvim procenama Mitrović bi na teren trebalo da se vrati za tri, najkasnije za četiri nedelje.

Grafika www.sofascore.com

"Neću da žurim s povratkom na teren. Nema razloga. Najbitnije je da se povreda sanira kako valja i posle će sve lakše da bude. Ispalo je na kraju odlično, u prvi mah prognoze nisu bile povoljne. Doktori su vrteli glavom, dok nije stigao snimak povređenog zgloba. Posle svega, mogu da budem srećan, povređen je samo jedan ligament".

Mitrović je za "Žurnal" otkrio da je već igrao za nacionalni tim čak i kada je bio povređen.

"Javnost ne zna da sam nepune dve nedelje pred utakmicu u državnom timu imao hirurški zahvat. Bilo je to pred utakmicu sa Ukrajinom u Lavovu. Nisam o tome ranije pričao",
otkrio je Mitrović.

Mitrović je ove sezone postigao 18 golova uz jednu asistenciju na 26 nastupa za Fulam. Tokom kalendarske 2019. postigao je 32 gola, od čega 11 za reprezentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu