Gvardiola demantovao da u ugovoru ima klauzulu o raskidu

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola demantovao je kako u svom ugovoru sa klubom ima klauzulu koja mu omogućuje da na kraju sezone napusti klub.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Dan Mullan/Getty Images
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Špansk,i stručnjak je prošle godine potpisao ugovor po kojem bi trebalo da ostane na "Etihadu" do leta 2021. godine.

Pojedini mediji su izvestili kako ima klauzulu koja mu omogućuje da ode godinu dana ranije, ali je on rekao kako to nije istina.

"To jednostavno nije istina. Pre nekoliko nedelja sam ovde pričao kakve su mi namere sa ovim klubom", izjavio je menadžer Sitija uoči susreta sa Arsenalom u okviru 17. kola Premijer lige.

Gvardiola je takođe nagovestio da klub ne namerava da dovede pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Uopšte ne razgovaramo o tome. Igrači sa kojima smo počeli sezonu će je i završiti. Ako se nešto bude desilo, biće svakako na leto", potvrdio je Gvardiola.

On je rekao da će Serhio Aguero i Džon Stouns propustiti susret sa "tobdžijama".

"Stouns ima povredu mišića, ne znam koliko ga dugo neće biti na terenu, dok Aguero još nije počeo da trenira sa ekipom. David Silva nije bio u stanju da trenira dva dana, ali videćemo kakvo će biti stanje u subotu. Dobio je nezgodan udarac", dodao je strateg "građana".

Gvardiola je takođe čestitao Jirgenu Klopu na potpisivanju novog ugovora sa Liverpulom po kojem će na "Enfildu" ostati do 2024.

"Čestitke i njemu i Liverpulu na još pet godina saradnje, zaslužio je. Naravno da će to biti veliki izazov za njega, igramo barem dva puta godišnje u Premijer ligi i mislim da je jako dobro za takmičenje da on nastavi sa radom ovde", zaključio je Pep.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu