Dudić o potezu Žandera: Slično se desilo meni i Vidiću

Milan Dudić, bivši fudbaler Crvene zvezde, smatra da bi novinari "trebalo da poštede" Žandera, glavnog krivca za poraz od Olimpijakosa.

MTIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Brazilski levi bek je u završnici meča u Pireju nespretno reagovao, igravši rukom u svom šesnaestercu, a najstrožu kaznu realizovao je El Arabi.

"Slična greška desila se i meni, pa i Nemanji Vidiću. Uradio je Brazilac nešto po čemu će ga pamtiti, iako je negativno. Moja sreća je bila što nisam takav penal napravio u Zvezdi, već u reprezentaciji koja više ne postoji. Šalu na stranu, znam da mu je mnogo teško i zato ga treba maksimalno podržati. Iako je iskusan igrač, verovatno mu se ovako nešto desilo prvi put u karijeri. Vidim da su saigrači stali uz njega, trebalo bi i vi novinari da ga poštedite", rekao je Dudić za Večernje novosti.

Dudić dodaje da su greške mnogo vidljivije kod defanzivaca nego kod napadača.

"Kod tog centaršuta Žander je primetio da je protivnički igrač iza njega i da lopta ide ka njemu. Lopta ga je pogodila i skrivio je penal u najgorem mogućem trenutku. Iz iskustva znam da se greške golmana i defanzivaca najviše vide i kritikuju. Tek sada se mnogo više priča o Žanderu nego o tome da je Tomane promašio penal", istakao je Dudić.

Crveno-beli finansijski mnogo bolje stoje sada, nego u periodu kada je on bio igrač.

"Ogromna je stvar šta je sve klub uradio u prethodne tri sezone. Dve Lige šampiona i jedna Liga Evrope su vrhunska ostvarenja i svi u Zvezdi zaslužuju maksmalne čestitke", zaključio je Dudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu