Zvezdina deca u nokaut fazi Lige šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde do 19 godina plasirali su se u nokaut fazu Lige šampiona!

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Sledeće na programu je duel seniorskih ekipa Zvezde i Olimpijakosa – direktan okršaj za Ligu Evrope – od 21.00 na stadionu Karaiskakis.

Omladinski pogon crveno-belih u poslednjem kolu Lige šampiona za mlade pobedio je Olimpijakos na gostovanju – 1:0.

Strelac jedinog gola bio je 17-godišnji Andrija Radulović u 41. minutu.

Olimpijakos – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
(Radulović 41)
Stadion: Trening centar FK Olimpijakos.
Sudija: Kžištof Jakubik (Poljska).

Olimpijakos: Colakis, Keramidas (od 68. Celios), Gocamanidis, Bulari, Martinis, Cavos, Belić (od 61. Neofitidis), Fekas (od 81. Voilis), Liacos (od 81. Entotis), Kacavakis (od 68. Surlis), Nikolis.

Crvena zvezda: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić (od 83. Ilić), A. Lukić, Milikić, Pantović, Novaković, Burmaz (od 88. Lazetić), Radulović (od 83. Piplica), Babić (od 90. Pešović).

Zvezda se tako plasirala u 1/16 finala LŠ sa 11 bodova – iza Bajerna sa 14, a ispred Totenhema sa sedam bodova.

Vredi napomenuti da su crveno-beli prošli u nokaut fazu ispred "pevaca" iako su pretrpeli debakl u Londonu u trećem kolu takmičenja rezultatom 9:2.

Oni su se dve nedelje kasnije osvetili Spursima i pobedili u Beogradu sa 2:0, protiv Bajerna su dvaput remizirali, dok su "braću" iz Grčke savladali takođe oba puta.

Prva ozbiljnija šansa ukazala se u 27. minutu, kada je odlično odreagovao golman Zvezde Katić. Crveno-beli nisu dugo čekali na gol i do njega su došli u 42. minutu, preko pomenutog Radulovića.

U drugom poluvremenu obe ekipe su imale po nekoliko prilika, ali šanse su se propuštale na obe strane pa su. Olimpijakos je pogodio jednu prečku, a izuzetnom reakcijom Katića sprečeno je iznenađenje u 93. minutu.

Maltene stopostotnu priliku Pantović je imao u 95. minutu, ali se nije najbolje snašao, pa se rezultat nije promenio.

Bajern je savladao Totenhem sa 3:0 u poslednjem kolu i, kao prvoplasirani iz Grupe B, ide direktno u osminu finala, dok Zvezda ide u borbu za osminu finala i ukršta se sa ekipama koje čine pobednici država.

Osam ekipa je izborilo nokaut fazu tj. šestnaestinu finala Lige šampiona putem tog baraža, a u pitanju su: Midtjiland, Saragosa, Dinamo Kijev, Rendžers, Porto, Šefir, Derbi i Ren.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu