Ferguson aplaudirao Solskjeru na pobedi protiv Sitija VIDEO

Ole Gunar Solskjer ima velikog saveznika u bivšem menadžeru Mančester junajteda, ser Aleksu Fergusonu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Škotski stručnjak je redovan na mečevima kluba sa kojim je osvojio 13 titula u Premijer ligi i dve Lige šampiona, pa je to bio slučaj i u subotu na gradskom derbiju na "Etihadu".

Junajted je slavio kao gost protiv Sitija sa 2:1 a interesantan momenat dogodio se na kraju utakmice.

Dok je još sa igračima slavio pobedu na terenu, kamere su snimile Solskjera kako ide ka tribini gde je u društvu bivšeg izvršnog direktora Dejvida Gila i Bobija Čarltona bio Aleks Ferguson.

Solskjer ga je primetio i pozdravio stisnutom pesnicom, dok je škotski stručnjak aplaudirao očigledno zadovoljan izdanjem "crvenih đavola".

Nije tajna da je Solskjer oduvek govorio kako je Ferguson presudno uticao na njega da se bavi menadžerskim poslom. Ser Aleks je svojevremeno govorio kako će od svih igrača koje je vodio, Solskjer biti taj koji će jednog dana krenuti njegovim stopama.

Pred kraj karijere u Junajtedu, Solkjer je pomno beležio sve poteze čuvenog trenera, metode rada, trikove, rad na treningu. Kaže da i dan danas kopira mnoge njegove poteze, a jedan od njih je da ujutro pre svih dolazi na trening.

"On je duša kluba. Dolazi svakog jutra pre svakog igrača i osoblja u centru. Gladan je uspeha i to na sve prenosi", pričao je Solskjer još 2007.

Ostrvski mediji su nedavno preneli i kako je Ferguson često u razgovoru sa Norvežaninom, a Škot gotovo redovno dolazi i u trening centar "Karington", kao što je bio slučaj pred derbi sa Liverpulom.

Takođe dolazi i na mečeve mlađih kategorija Junajteda tako da pomno prati i razvoj mladih igrača iz klupske akademije.

Photo by Michael Regan/Getty Images
Photo by Michael Regan/Getty Images

Solskjera su posle meča sa Sitijem pitali i kako je pobedio Murinja i Gvardiolu u samo pet dana.

"Tri dana", ispravio je Solskjer reportera i nastavio - Imali smo 24 sata manje za oporavak od Totenhema i Sitija. To je velika prednost, videlo se to i na našoj igri jer smo u finišu delovali umornije".

Pobeda nad Sitijem kaže da spada u red njemu najdražih uz onu prošle zime protiv Pari Sen Žermena na "Parku prinčeva".

"Ovo je potvrda u kom smeru idemo. Izgledali smo kao Mančester junajted, to je velika stvar za mene", zaključio je Norvežanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu