Fudbaleri Junajteda stali uz Solskjera

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer ima nepodeljeno poverenje igrača koje vodi, preneo je dnevnik "Tajms".

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Stu Forster/Getty Images
Photo by Stu Forster/Getty Images

Britanski list je objavio kako su uoči utakmice sa Totenhemom igrači zamolili ljude iz uprave kluba da ni slučajno ne pomišljaju da uruče otkaz Solskjeru.

Da su uz njega pokazali su i na terenu kada su u sredu pobedili Totenhem sa 2:1 u možda i najboljoj i najzrelijoj partiji od početka sezone.

Jeste Mančester Junajted ove sezone loš, ali nije izgubio nijedan duel protiv „velikih timova“. U sredu je savladao Murinjov Totenhem, i pun samopouzdanja odlazi na gosotvanje gradskom rivalu Sitiju (18.30), sa željom da ga isključi iz šampionske trke. Kvota na dvojku je čak 8,00, na duplu šansu X2 3,15, dok je kec na Siti 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Mančester Junajted.

Pozicija Norvežanina došla je u pitanje posle slabog skora u prvih 14 kola nove sezone, ali su igrači pružili podršku legendi kluba, jer veruju da su sa njim na dobrom putu da uskoro beleže dobre rezultate.

Izvršni direktor Junajteda Ed Vudvord je i ranije imao običaj da "sondira" raspoloženje igrača u svlačionici, što se naročito videlo u ovo vreme prošle godine, kada velika većina igrača nije bila zadovoljna kako ih je vodio Žoze Murinjo.

Mnogi su tada rekli da im je to bila najteža sezona do tada i da su psihički bili "potpuno isceđeni".

Sa Norvežaninom je drugačija situacija, on ima veliko poverenje igrača i očigledno je i to ubedilo Vudvorda i vlasnike kluba, porodicu Glejzer da ostanu uz menadžera.

Iskusni kapiten Ešli Jang je uoči derbija sa Mančester sitijem rekao kako je Solskjer omiljen u svlačionici.

"Mnogi novinari ga i dalje zovu ubicom dečijeg lica. Kada je stigao u klub i kada je ušao prvi put u svlačionicu, imao sam utisak kao da se vratio ser Aleks Ferguson. Kada je reč o poslu, on je smrtno ozbiljan. Zna ponekad u svlačionici i da se žestoko iznervira i možda je to i dobro kada sve ne ide kako treba".

"Neke stvari moraju da se kažu naglas. Ole ima svoju lepu stranu i onu užasnu stranu, koja je neophodna. Mnogo se govori o menadžera, ali ja mislim da se na kraju sve svodi na učinak igrača", izjavio je Jang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu