Matić predstavio Srbiju: Dobri ljudi, Beograd, Đoković i meso VIDEO

U četvrtak će Partizanu gostovati veliki Mančester junajted, a uoči tog meča Engleze je sa Srbijom upoznao Nemanja Matić.

A. KovačevićIzvor: B92 Engleska
Podeli
Photo by Paul Kane/Getty Images
Photo by Paul Kane/Getty Images

Vezista "Crvenih đavola" nažalost neće nastupiti u četvrtak u Humskoj 1.

Matić je za zvanični kanal Junajteda pričao na šta je ponosan u Srbiji.

"Imamo mnogo lepih stvari, teško je izabrati jednu, ali mislim da su ljudi ponosni, sviđa mi se kako reaguju na turiske koji dođu u Srbiju. Uvek su srdačni, mnogo su dobri ljudi. Na to sam mnogo ponosan", rekao je Matić.

On je objasnio Englezima i šta pre svega treba da obiđu u Srbiji.

"Srbija ima bogatu istoriju, Beograd je za mene jedan od najboljih gradova u Evropi. Ima mnogo istorijskih stvari da se vidi i dosta priča. Morate posetiti i planine, posebno zimi, ko voli da skija. Leti je neverovatan beogradski noćni život. Mnogo je dobrih restorana, uživo muzike. Dakle, zimi – planine, leti – Beograd"
.

Izdvojio je neke od naših najboljih sportista.

"Imali smo 5-6 vrhunskih igrača kao što su Dragoslav Šekularac i Dragan Džajić, u poslednjih nekoliko godina Vidić, Stanković, Ivanović, Kolarov. Iz drugih sportova tu je Novak Đoković, najbolji teniser sveta, Milorad Čavić, vaterpoliste, mnogo puta smo bili prvaci Evrope i sveta, košarkaše. Imamo sjajne sportiste"
.

Opisao im je i kako je nekad izgledalo odrastanje u Srbiji.

"Bilo je super. Odrastao sam u malom selu Vrelo sa 1.500 stanovnika. Imao sam slobodu, od pete godine sam mogao da idem na ulicu, u park, da se igram sa drugarima. Danas nije takav slučaj, roditelji moraju stalno da budu sa decom. Ja sam mogao ceo dan sam da budem, odem ujutru i vratim se uveče. Bilo je neverovatno. Ceo dan igraš košarku, fudbal, rukomet. Uživao sam i uvek pamtim daj deo života kao najbolji".

Naravno, nezaobilasna tema kada su u pitanju druge zemlje i je nacionalna kuhinja.

"U Srbiji se jede dosta mesa i hleba, svakodnevno. Roštilj. Meso je svuda u Srbiji. Odrastao sam jedući samo meso. Ne znam kako sam ostao mršav, verovatno zbog gena. Svi su u porodici mršavi. Kada odem kući za odmor imam 86-87 kilograma, a vratim se sa tri manje. Ne znam kako, možda mišići spadnu jer ne treniram. Nemam problema sa težinom"
.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu