"Prvo da pobedimo, a posle da vidimo čudo"

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 igra protiv Litvanije meč kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Srbija ima samo teoretske šanse da se kroz kvalifikacije nađe na EURO 2020, ali su Orlovi najavili da će ići na sve pobede do kraja i nadati se čudu. Večeras (20.45) gostuju Litvaniji koju su tri puta savladali od prošlog leta. Kvota na dvojku je 1,20, a na pobedu uz bar dva gola razlike (Hendikep pobeda) 1,50. Pogledajte OVDE sve kvote kladionice MOZZART za Litvanija - Srbija.

Selektor Ljubiša Tumbaković istakao je da mu je rival dobro poznat, još iz Lige nacija.

"Gledao sam Litvaniju sad protiv Ukrajine i to je jedna pozitivnija dimenzija. Daleko disciplinovanija, borbenija ekipa, sa posebnom idejom. Kao da igrači polako sazrevaju. Bilo je promena, ali ne mnogo", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Litvaniji.

Srbija u grupi B trenutno zauzima treće mesto sa sedam bodova, a plasman na EP tražiće preko baraža, iako matetmtički ima šanse za plasman kroz kvalifikacije.

"Da bi se desilo čudo, prvo mora da zavisi od nas. Ako mi ne pobedimo, onda šta god da se desi, nije čudo. Zato idemo stepenik po stepenik, hajde da pobedimo, pa onda da vidimo čudo, a čuda se dešavaju", rekao je Tumbaković.

On jegovorio i o čestim rotacijama u timu koji su, kako je rekao, uslovljeni i spoljnim faktorima i neplaniranim situacijama kao što su povrede igrača.

"Od saopštavanja spiska pa do okupljanja je ukupno dve nedelje. U tom perioduu se igraju određene takmičarske utakmice. Neke stvari koje su planirane, a deo su tog našeg spiska kao što su dogovori sa Matićem, Rukavinom, Nastasićem, to je iskontrolisano. Sve ostalo nije, to su neki spoljni faktori. Onda uđemo u situaciju da se Maksimović povredi, da se Tadić povredi, pa ne može da bude deo utakmice. Potom, u prvoj utakmici u Kruševcu nismo mogli da koristimo Milenkovića i Filipa Kostića. To je nešto što nije planirano a moramo da budemo deo te priče o kojoj pričamo, da vidimo što više igrača, da pokušamo da se što bolje pripremimo za Paragvaj", kaže Tumbaković.

Selektor Srbije je objasnio da mu je bila želja da da šansu pojedinim igračima da se dokažu.

"Onda dođe utakmica sa Litvanijom koja je takmičarska. Iz tog razloga neki put kontrolisano dajemo šansu nekim igračima, da vidimo kakvu imaju vrednost i koliko mogu da pomognu reprezentaciji. Negde ne možemo, pa moramo domah da rešavamo problem. Iz tog razloga se pojavljuju situacije da imamo utisak da menjamo mnogo. Ne menjamo, to je jedna grupa igrača koja je evidentirana. Od te grupe od šezdeset i nešto igrača spisak je sveden na tridesetak i moramo da ih eksploatišemo iz prstog razloga što imamo nešto što je forma rada, a drugo su spoljni faktori. Neke smo videli protiv Paragvaja, sutra ćemo videti nešto što je možda bliže nekom konačnom rešenju. Iz tog razloga kontrolišemo veći broj igrača", zaključio je Tumbaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu