"Litvanci nisu menjali mnogo, ali su zreliji kao tim"

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković izrazio je priličan oprez uoči gostovanja Srbije u Litvaniji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92/SV
Foto: B92/SV

"Orlove" u ponedeljak od 20.45 na stadionu u Viljnusu čeka meč B grupe kvalifikacija za Evro 2020. protiv ekipe koja je do sada osvojila svega jedan bod.

Srbija je na papiru svakako favorit, ali Tumbaković kaže da je u poslednjih nekoliko godina imao dosta prilike da se uveri o kakvom timu se radi, pre svega kao selektor Crne Gore.

"U Ligi nacija protiv Litvanije igrali smo dve utakmice dok sam bio selektor Crne Gore. Oba rezultata su bila uslovno rečeno ubedljiva, 2:0 u Podgorici i ovde 4:1. Međutim, odnos snaga uopšte nije bio takav. Bilo je teško, u Podgorici smo iskoristili neke svoje šanse, a protivnik nije, a onda smo ovde otvorili utakmicu na vreme. Kad postigneš evrogolove, sve kasnije bude mnogo lakše. Posle pola sata je bilo 3:0. To bila ekipa koja je više pružala kroz igru nego što je rezultatski dala", kaže Tumbaković.

Bivši trener Partizana smatra da ipak ima promena u odnosu na taj period.

"Gledao sam ih protiv Ukrajine, u pitanju je jedna znatno pozitivnija Litvanija u odnosu na ono što je bilo kada smo igrali protiv njih, a u isto vreme i ono što su pokazali ranije protiv Srbije. Daleko disciplinovanija, borbenija ekipa sa posebnom idejom, kao da polako sazrevaju. Bilo je promena, ali ne toliko mnogo", istakao je Tumbaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu