"Srbiji ostala samo nada, Kosovo živi svoj san"

Srbija u Luksemburgu ne igra značajnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali meč izgleda nije previše bitan ni domaćinima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92/ŽB
Foto: B92/ŽB

Iz Luksemburga, Žikica Babović

Posle poraza od Portugala na stadionu "Rajko Mitić" srpski reprezentativci odlučili su da se uigravaju za baraž Lige nacija koji će im biti poslednja i jedina šansa da se domognu finalnog turnira Prvenstva Evrope, jer u daljoj trci sa Ukrajinom i Partugalom u kvalifikacijama gotovo da ne vredi ni učestvovati.

Po dolasku u Luksemburg stekli smo utisak da domaćini nisu previše zainteresovani za loptanje. U sportskim dodacima fudbal zauzima prostor od pete strane pa dalje, a pre toga je detaljno ispraćeno sve što se dešava u svetu biciklizma.

U najavi utakmice novina "Luxemburger Wort" Luksemburžani naglašavaju da je "Srbiji ostala samo nada da se domogne Evropskog prvenstva".

Pročitajte još "U martu ćemo da slavimo plasman na Evropsko prvenstvo"

Foto: B92/ŽB
Foto: B92/ŽB

Pročitajte još Sportski direktor FSS: Neke stvari moraju da se promene VIDEO

U drugom tekstu, koji je dobio više prostora, sagovornik je Miloš Todorović, bivši mladi reprezentativac Luksemburga, trenutno fudbaler Ženes Eša.

On je upozorio domaćina, što je i naslov teksta, da je "Srbija jaka individualno".

Podjednak prostor dobila je i takozvana reprezentacija Kosova i njen trijumf nad reprezentacijom Češke.

Uz naslov "Politika i senzacija", kolege iz Luksemburga pišu da ta ekipa "živi svoj san da će 2020. godine zaigrati na Evropskom prvenstvu".

Foto: B92/ŽB
Foto: B92/ŽB

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.