"U martu ćemo da slavimo plasman na Evropsko prvenstvo"

Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović veruje u plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

LNIzvor: B92
Podeli
thepedja@gmail.com/STARSPORT
thepedja@gmail.com/STARSPORT

Srbija može da se plasira na Evropsko prvenstvo putem baraža Lige nacija, koji su obezbedili tako što su bili prvi u svojoj grupi tog takmičenja.

"Dolazimo posle teškog poraza od Portugala, međutim - spremamo se za svaku narednu utakmicu kao novu priču. Treba biti realni da su šanse za plasman na EURO svedene na minimum, kroz ovu grupu. Ovo može da nam posluži kao neka priprema za ono što nas čeka u martu", rekao je Dmitrović.

Golman Srbije pričao je o tome koliko je psihički teško igrati nekoliko dana nakon ubedljivog poraza.

"Teško je, imali smo velika očekivanja u subotu (protiv Portugala prim. aut.). Teško je i zbog načina na koji smo izgubili, pred našim navijačima. Međutim, pobede i porazi su sastavi deo sporta, mi smo profesionalci i tako smo navikli u našim klubovima. Zaboravljen je Portugal, anilizirali smo greške, daćemo sve od sebe da pobedimo", istakao je Dmitrović.

Pročitajte još Ni Tadić ne putuje u Luksemburg

Čuvar mreže Eibara veruje da je novom selektoru Srbije Ljubiši Tumbakoviću potrebno vreme.

"Selektor je tu par dana i nije isto kao kad je, kao seletkor Portugala, neko tu nekoliko godina. Oni imaju skoro isti tim, ako ne i ojačan od Evropskog prvenstva (koje su osvojili 2017. prim. aut.)",
kaže Dmitrović.

On je dodao i da veruje da će "orlovi" biti sve bolji i bolji i da će se, kroz baraž Lige nacija, plasirati na EURO.

"Svakom narednom utakmicom ćemo biti sve bolji i bolji. Bilo je par igrača koji su se vratili u tim, imamo još par utakmica i ovo može da posluži kao jedna vrsta priprema za taj baraž u martu. Biće dovoljno da se uigramo i svi verujemo da ćemo u martu da slavimo plasman na Evropsko prvenstvo", jasan je bio Dmitrović.

Srbija gostuje Luksemburgu u utorak od 20.45.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.