Tadić otkrio ko mu je bio idol i rekao šta misli o Đokoviću VIDEO

Dušan Tadić, fudbaler Ajaksa, od ove sezone kao kapiten predvodi "kopljanike".

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Od dolaska u Amsterdam, uspeo je da se nametne kao vođa ove ekipe na terenu i vrlo brzo postao je ljubimac navijača.

Tadić ističe da se kroz celu karijeru trudio da bude lider u svakoj ekipi u kojoj je igrao.

"Liderstvo je za mene kada svojim saigračima dajete primer svojim radom, profesionalizmom, učeći ih da preuzimaju odgovornost u teškim trenucima. Da svakim danom budete sve bolji i da druge činite boljim", kaže Tadić.

Holanđane je zanimalo šta Tadić misli o Novaku Đokoviću, svom zemljaku – najboljem sportisti sveta.

"Novak je neverovatan. Veoma sam ponosan što dolazi iz moje zemlje, ponosan sam na to šta je sve postigao, na njegov rad, mentalitet. Ako ste gledali nedavno finale Vimbldona, on je pokazao da je sve u glavi. Novak nije igrao svoj najbolji tenis, a ipak je osvojio turnir", kaže Tadić.

Tadić dodaje da je svoje liderske sposobnosti pokazivao još dok je bio mlad fudbaler, a kao svog idola ističe Zinedina Zidana.

"Zidan je moj idol. Pokazivao je malo drugačije liderske veštine, nije pričao mnogo, ali je radio dobre stvari na terenu. Ceo tim ga je pratio, saigrači su verovali u njega, davali mu loptu...", kaže Tadić.

Tridesetogodišnji srpski reprezentativac svog sadašnjeg trenera Erika ten Haga navodi kao najboljeg trenera sa kojim je radio.

"On je jedan od trenera koji je imao najviše uticaja na igru, podstiče te da budeš što bolji na terenu. On je u suštini najbolji trener sa kojim sam radio. Ten Hag mi pomaže da napredujem svakoga dana, odmah reaguje na problem, govori ti šta misli. Sjajan je trener", kaže Tadić.

Dušan Tadić se u intervjuu dotakao još nekih tema, Ronalda Kumana, Matijasa de Lihta, Serhija Ramosa, a kompletan prilog možete videti na priloženom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu