Solskjer na žestokom udaru: Zašto ti Pogba šutira penal?

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer našao se na žestokom udaru javnosti posle remija sa Vulverhemptonom 1:1.

AKIzvor: B92 Engleska
Podeli
Photo by David Rogers/Getty Images
Photo by David Rogers/Getty Images

"Crveni đavoli" su propustili šansu da slave u drugom kolu Premijer lige zbog promašenog penala Pola Pogbe.

Francuz je četvrti put promašio penal u PL od početka prošle sezone, što nikome više nije uspelo, a Solskjera kritikuju jer je Pogba bukvalno preoteo loptu saigraču Markusu Rašfordu, koji je realizovao penal u prvom kolu i nema promašen jedanaesterac u profesionalnoj karijeri.

"Njih dvojica su određeni za šutiranje penala. Na njima je da u tom trenutku odluče ko će šutirati",
rekao je Solskjer posle meča.

Ova izjava je naišla na žestoku osudu javnosti, koji smatraju da je Solskjer pokazao slabost.

"Trenerov je posao da odluči ko šutira penal. Ovo je bio veliki trenutak. Junajted je mogao da dobije utakmicu. Ne možeš da izjaviš da ostavljaš odluku igračima. Volim Olea, ali to je slabo vođstvo", rekao je bivši napadač Čelsija i Seltika Kris Saton.

Posebno oštar je bio bivši bek Junajteda Geri Nevil, koji smatra da se Junajted obrukao.

Photo by David Rogers/Getty Images
Photo by David Rogers/Getty Images

* Pogba je promašenim penalom navukao na sebe bes navijača koji su već mesecima nezadovoljni zbog spekulacija da Francuz želi da napusti klub. Međutim, preterali su i vređali ga na rasnoj osnovi što je stvorilo dodatni problem Junajtedu.

"Zašto uopšte postoji debata ko će šutirati penal. Ne sviđa mi se to. To nikad ne sme da bude predmet rasprave. Pogba je promašio četiri penala u PL od prošle sezone. Reklo bi se da je imao svoju šansu. Rašford je pogodio prošlog vikenda, treba da izvodi penale. Ali tu nema lidera. Nešto nije u redu. Ne mogu oni međusobno odlučiti. Ovo je penal Mančester junajteda, nije tombola. Ne igraju fudbal na igralištu", rekao je Nevil.

Solskjer, ipak, brani svoju odluku, istakavši da je Pogba bio samouveren.

"Nekad igrači osećaju da će da postignu gol. Pol je dao mnogo pogodaka za nas i danas je bila dobra odbrana golmana. Obojica su imali dosta samopouzdanja do sada. Volim takve igrače", rekao je menadžer Junajteda.

Spornu situaciju je prokomentarisao i jedan od aktera.

"Pol je želeo da šutira. Svakome može da se dogodi da promaši penal, on ih je do sada mnogo postigao. Normalno je da promaši jedan. Jednostavno je, ako želiš da šutiraš, onda šutiraš. Ja sam to uradio prošlog vikenda, nemam problem s tim što je on sada uzeo. Nažalost, nije pogodio, ali to je fudbal. Uverenje da ćeš dati gol je uvek isto. Vežbamo cele nedelje i uglavnom pogađamo"
, rekao je 21-godišnji Rašford.

Oglasile su se i neke bivše premijerligaške zvezde koje su često tresle protivničke mreže.

"Neobjašnjivo je da Pogba treba da šutira penal posle Rašforda koji je pogodio prošlog vikenda. Kao napadaču to bi mi ušlo u glavu. Posebno kada se promaši", istakao je Lineker, a svoj stav o penalima je dao i Sten Kolimor, "Postoji 'zakon' o penalima u svlačionici. Pirs, Jork i Fauler su bili 'naši', i bili bi sklonjeni samo ako bi promašili nekoliko. Nisam siguran da se to ikad dogodilo. Ali ako pogodiš jedan, šutiraš i sledeći, jednostavno. Nema pregovaranja. To je fudbal za početnike".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu