Gvardiola: Sterling može da daje 30 i više golova po sezoni

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola smatra da napadač Rahim Sterling može da dođe do brojke od 30 golova u sezoni.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Siti je silovito krenuo u novu sezonu, a danas (18.30) mu u goste stiže veliki dužnik Totenhem, koji ga je prošle sezone izbacio iz LŠ. Kvota na keca je 1,35, a na dvojku čak 8,00! Pogledajte OVDE sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Totenhem.

Španski stručnjak je na neki način postavio izazov mladom napadaču uoči derbija drugog kola Premijer lige sa Totenhemom koji počinje u 18.30 časova.

Sterling je i prošle sezone bio vrlo efikasan u timu "građana". U Premijer ligi je postigao 17 golova, u svim takmičenjima ukupno 25. Gvardiola veruje da može i bolje.

"Kada je u šansi on obično trese mrežu. Verujem da može i više. Postigao je 25, nedostaje mu svega pet golova da dođe do 30. On to može. Ne znam kako razmišlja, nikada nisam pričao sa Aguerom ili Žezusom ili sa Rahimom o tome kakvi su im snovi i ciljevi. Pitajte njega. Nadam se da može, jer su golovi posledica naše igre, njihovog raspoloženja, koliko smo zdravi, kako igramo generalno", kaže menadžer prvaka Engleske.

On dodaje da golovi nisu jedini kriterijum kada vrednuje učinak igrača.

"Ne bih ga ocenjivao i da je dao 30 golova, ili 35 ili 20. Kada postiže golove, srećan sam. Kada radi za tim sve što se traži i očekuje od njega, to je sasvim dovoljno", dodao je Gvardiola.

Na pitanje da li je on jedan od najboljih napadača u Ligi, rekao je da je svakako u toj grupi.

"Ima mnogo dobrih igrača, on je samo jedan od njih. Pogledajte top šest i videćete mnogo igrača. Premijer liga je neverovatna. Rahim od početka igra dobro, postiže golove, ali želimo više. I on sam to želi", zaključio je strateg "građana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu