Zola otkrio detalje o "slučaju Kepa"

Bivši pomoćni trener u Čelsiju Đanfranko Zola je otkrio detalje sukoba golmana Kepe Arisabalage i tadašnjeg menadžera londonskog kluba Mauricija Sarija.

SVIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

On je naveo da je italijanski stručnjak ostao zabezeknut reakcijom mladog golmana u prošlosezonskom finalu Liga kupa protiv Mančester sitija.

Sari je nameravao da napravi izmenu i da umesto Arisabalage na teren pošalje Vilija Kabaljera uoči penal serije, ali je prvi čuvar mreže Čelsija to odbio.

Zola je otkrio da se Kepa zaista oglušio o naredbu trenera, a dodao je i da je u početku sve izgledalo kao nesporazum.

"On se pretvarao da je povređen kako bi ukrao vreme. Ništa mu nije bilo, ali smo morali da razmislimo o promeni", naveo je Zola.

Istakao je i da je stručni štab znao da na klupi ima Kabaljera, golmana koji je prethodno čuvao mrežu Sitija.

"On je znao sve igrače protivnika i to je bila šansa za nas. Hteli smo da napravimo promenu. Nije bilo dogovarano ranije, mislili smo da je Kepa obnovio povredu zarađenu dan uoči utakmice. Videli smo mogućnost da ubacimo Kabaljera i da obezbedimo sebi prednost. Jednostavno tako",
rekao je Zola.

Mladi golman je ipak odbio da napusti teren.

"Očigledno je da to nije bila laka situacija. Nismo mogli da verujemo da se to dešava, ostali smo bez reči... Govorili smo mu da izađe, ali on nije hteo da sluša",
zaključio je Zola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu