Gvardiola odgovorio Kinezima: Nismo pohlepni i arogantni!

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola našao se uvređenim zbog izveštaja kineske državne agencije Sinhua tokom turneje po Kini.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Fred Lee/Getty Images for Premier League
Photo by Fred Lee/Getty Images for Premier League

Sinhua je prilikom petodnevnog boravka prvaka Engleske u Pekingu ocenila kako je Mančester siti "pohlepan i arogantan" klub, te kako je pokazao nepoštovanje prema domaćinu.

Njih je uvredilo to što niko od igrača Mančester sitija nije želeo da da autogram navijačima, već su požurili u klupski autobus.

Izveštač Sinhue je napisao i kako im je "očigledno stalo da osvajaju nočanike, a ne srca navijača" pri tome hvaleći druge klubove iz Engleske koji su učestvovali na "Premijer liga Azija trofeju".

Gvardiolu su ocene očigledno pogodile pa je po dolasku ekipe u Hongkong izjavio:

"Nisam saglasan sa tim ocenama, mislim da su pogrešne. Da bi mogli da napišu tako nešto potrebno je da znaju šta se tačno dešavalo u našem klubu. Impresioniran sam igračima i svim što su uradili do sada, videćemo šta će biti do kraja turneje. Nisam saglasan sa izveštačem, to nije realno", rekao je Gvardiola.

Španski stručnjak je nastavio da brani klub sa "Etihada".

"Posvećeni smo svim obavezama ovde u Kini. Sve što su ljudi iz hotela tražili od nas, bili smo spremni da uradimo. Van terena pokazujemo da smo sjajan klub i kako napredujemo iz sezone u sezonu. Ponosam sam i na ljude iz marketinga i iz organizacije, možda ćemo se za godinu ili dve vratiti u Kinu kada klub odluči da je vreme", rekao je Gvardiola.

On je rekao da u ovome ne vidi ništa strašno, rekavši i da Siti nije poput Barselone, Liverpula, Mančester junajteda ili Reala koji su na ove turneje navikli.

"Lepo je upoznavati druge ljude. Zato ne razumem takve ocene. Možda je jedan novinar bio iznerviran, ne znam zašto, ali to ne odgovara istini", zaključio je menadžer Sitija.

Sinhua je takođe zamerila Sitiju i na tome kako su Gvardiolu štitili pripadnici obezbeđenja te nije davao autograme, potom da su kineski mediji zaobilaženi prilikom medijskih događaja i zakazivanja intervjua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu