Tošić: Znamo kako sa Ostrvljanima

Zoran Tošić otvorio je novu sezonu golom za pobedu Partizana u Inđiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

" Sve pohvale za ekipu Inđije.Ne srećemo baš često u okviru naše lige ekipu koja źeli da igra fudbal i nadigrava se. Nekada se to završi kao danas protiv nas,ali je to pravac u kojem bi svi trebali da razmišljaju", rekao je Tošić za klupski sajt.

Partizan je slavio minimalnim rezultatom, ali je dominirao terenom i propustio nekoliko sjajnih šansi.

"Lepa akcija, Suma je odlično prošao i asistirao. Imali smo dosta šansi u poluvremenu, šteta što ranije nismo obezbedili veće vođstvo i mirnije završili utakmicu. Tek je početak prvenstva, nismo još maksimalno pripremljeni. Ove prve utakmice su uvek najteže jer su takmičarske, bodovi se lako gube, a tek ulazimo u njih posle perioda priprema na kojima se radi po drugom modelu. Sigurno da ćemo izgledati bolje kako vreme bude odmicalo".

Navijače može da raduje odlična saradnj Tošića i Sejdube Sume.

"Kao što sam rekao bila je to lepa akcija koja je rezultirala golom. Verujem da ćemo i dalje dobro sarađivati i da će Suma biti jedan od nosilaca naše igre. Sadik je još u fazi privikavanja i upoznavanja. Danas je imao nekoliko lepih poigravanja i šansi, ali doći će i golovi"
.

Inđija je bila pre svega zagrevanje za ono što Partizan očekuje u četvrtak, gostovanje u Konahs Ki Nomadsima u II kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Očekivali smo odlazak u Škotsku, ali idemo u Vels. Znamo kako treba igrati sa ostrvskim ekipama. Spremni smo za utakmicu i uveren u pozitivan rezultat".

Suma: Drago mi je što se vidi moja želja; Sadik: Znača mi podrška publike

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ove sezone se u Humskoj dosta očekuje od povratnika Sejdube Sume, a on je u Inđiji asistencijom za pobedonosni gol najavio da će ispuniti očekivanja.

"Prva utakmica u prvenstvu je uvek teška. Ovog puta smo dobro odigrali i uzeli odmah u startu tri boda. Bila je velika vrućina i uopšte nije bilo lako ni meni ni saigračima u prvom poluvremenu, ali kako je vreme odmicalo mogu biti zadovoljan i svojom igrom posle dugo vremena. U meni postoji želja za napretkom i drago mi je da se to već vidi na terenu. Što se tiče Sadika nikada nije lako odigrati prvu utakmicu jer su očekivanja velika, a svakom igraču je potreban period adaptacije na ligu, teren, koncepciju…Trudi se, veruje u sebe i dobar je momak što je itekako važno. Što se tiče ekipe kojoj idemo u LE još uvek nismo radili video analizu, ali ono što je sigurno da će zavisiti od nas, naše želje i stava za prolaz dalje", kaže Suma.

Najveće pojačanje tima ovog leta je napadač Umar Sadik, koji je debitovao u crno-belom dresu.

"Drago mi je da sam debitovao u prvoj zvaničnoj utakmici u ligi i da je Partizan zabeležio prvu pobedu. Iskreno nikada nisam igrao na sličnim terenima, ali igrač mora da se brzo prilagodi i da svoj maksimum. Inđija je upravo u igri pokazala ono što smo kroz analizu očekivali, a meni ostaje samo žal što nisam postigao gol. To bi značilo dodatno za moje samopouzdanje, ali mi je pre svega važno da sam dobio podršku od publike, svojih saigrača i stručnog štaba i da oni veruju u mene. Što se tiče LE, biće specifična utakmica po mnogo čemu jer se ‘ostrvski’ način igre i filozofija fudbala razlikuje od našeg. Ostaje nam da uradimo dobru analizu i vidimo gde su im mane",
kaže Sadik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu