Jovičić: Nisam verovao da ću prvi postići gol

Fudbaleri Crvene zvezde odlično su započeli takmičenje u Linglong Superligi Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: thepedja@gmail.com/STARSPORT
Foto: thepedja@gmail.com/STARSPORT

Pred svojim navijačima na premijeri bili su bolji od ekipe Javora (2:0), a strelci su bili Branko Jovičić i El Fardu Ben, koji je mrežu zatresao iz jedanaesterca.

Nema sumnje da je to bila dobra uvertira za meč kvalifikacija za Ligu šampiona sa Helsinkijem i da su svi u taboru srpskog šampiona veoma zadovoljni rezultatom.

Možda najviše Branko Jovičić koji je postigao izuzetno efektan gol u 28. minutu. Njegovo ime prvo je upisano u koloni strelaca na novom smaforu na stadionu "Rajko Mitić". ''Siguran sam da me nije bilo ni u ponudi da ću prvi postići gol, ali tako se desilo. Šalu na stranu, igram takvi poziciju da nisam često u završnoj trećini terena. Mnogo mi je drago što sam otvorio domaće takmicenje golom, a nadam se da će u nastavku sezone biti još više pogodaka. Još jednom sam se našao u prilici da šutiram sa polu distance. Dosta je dobro za defanzive vezne igrače kada se to desi, trudiću se da što više u budućnosti pomažem napadačima'', rekao je Jovičić za klupski sajt crveno-belih.

Kaže da mu je čast što je na neki način ušao u klupsku istoriju.

''Nisam mnogo razmišljao o tome ko će postići prvi gol, bilo mi je najvažnije da otvorimo sezonu pobedom, ali naravno da mi je velika čast što sam baš ja dao taj prvi pogodak'', dodao je Jovičić.

Kaže da je prvenstvo prioritet, ali sve misli su sada usmerene na Helsinki.

"Mnogo nam je važno što smo na startu sezone trijumfovali na obe utakmice kod kuće. Odigrali smo dobar meč protiv Javora, imalo smo igrača više u drugom poluvremenu, mogli smo da damo još neki gol, ali, ako možemo da biramo, neka te propuštene prilike nadoknadimo na utakmici sa Helsinkijem'',zaključio je Jovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu