Estonci šokirali Radnički i izbacili ga iz Lige Evrope!

Fudbaleri Radničkog iz Niša nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

LNIzvor: B92
Podeli
STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Kvalifikacije za Ligu Evrope, 2. kolo:

Radnički Niš – Flora 2:2 (0:0)
(Mihajlović 68, Čumić 84 -- Purg 80, Lepik 93)

Radnički je remizirao na svom terenu sa estonskom Florom 2:2 i, posle poraza na gostovanju od 2:0, ostao bez prolaza u drugo kolo.

Nišlje su u revanš ušle kao apsolutni favoriti, ali nisu uspeli da opravdaju tu ulogu.

Jedinu pravu priliku Radnički je imao preko Nemanje Tomića u prvom poluvremenu, dok im je u ostatku prvog dela igre nedostajala potrebna koncentracija da probiju uigranu odbranu Flore.

Posle izuzetno nezanimljivog starta drugog poluvremena Radnički je uspeo da dođe do gola. U 68. minutu centrirao je Todorovski, a loptu sačekao Mihajlović za 1:0.

Srpski tim je nastavio da napada, ali ne i da stvara prilike. Flora je to kaznila iz bukvalno jedine prilike na meču, kada je njihov štoperski tandem odlično reagovao posle prekida.

Domaćin je uspeo da svojim navijačima donese kakvu-takvu nadu u 84. minutu, kada je Čumić doneo prednost domaćinu iskoristivši dobar pas saigrača.

Ipak, do kraja meča Nišlije nisu uspele da dođu do još dva potrebna gola, a možda su i bili oštećeni za jedanaesterac.

Nova kazna za propuštene prilike i totalno zatišje na niškom "Čairu" desilo se u 93. minutu, kada je na konačnih 2:2 rezultat postavio Lepik.

Flora, koja je drugi put u istoriji kluba obezbedila drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, u u drugoj rundi ćr biti još veći autsajder, pošto joj je protivnik Ajntraht iz Frankfurta.

Rivala u drugom kolu kvalifikacija dobio je Partizan, a detalje sa tog meča, kao i sve ostale rezultate prvog kola kvalifikacija pogledajte OVDE.

Uživo prenos meča mogli ste ispratiti na našem portalu:

Kraj: Okončano je bledo izdanje Nišlija, kao i njihov ovosezonski pohod na Evropu. Potpuno neočekivano i potpuno zasluženo Flora ide dalje.

93' Kazna za propuštene prilike, još jedanput. Estonci koriste kontru i dolaze do drugog gola, preko Lepika – 2:2.

89' Dosta je napeto u Nišu. Radnički napada i napada, ali se gosti odlično brane. Došlo je i do manjeg koškanja, "pali" su neki žuti kartoni, ali gola nema.

84' Nikola Čumić daje kakvu-takvu nadu Nišlijama. Dobro koristi pravovremen pas saigrača i matira nemoćnog golmana gostiju. Nišlijama su potrebna još dva gola – 1:1.

80' I to bi, najverovatnije, bilo to. Flora uspeva da postigne gol iz prve prilike na meču, posle centaršuta i odlične reakcije štoperskog tandema. Purg – 1:1.

68' GOL! Todorovski je probio po desnom boku, uputio perfektan centaršut, a loptu je dočekao Mihajlović. Igonen nije imao rešenje za njegov šut – 1:0!

64' Odličan šut, ponovo Nemanje Tomića. Ipak, i ovoga puta golman Estonaca je bio na visini zadatka.

58' Dvostruka promena za Krunića. Na teren ulaze Meleg i Mihajlović, a van njega su Batrović i Bojović.

55' Deset minuta ničega u drugom poluvremenu. Radničkom ostaje sve manje i manje vremena da dođe do barem dva gola.

I poluvreme:

I poluvreme: Jedinu priliku iz izgledne pozicije imao je Tomić na početku poluvremena, ali je nije iskoristio. Radnički je nastavio da napada, ali im je falila konkretnost.

43' Stojanović je probio kompletnu odbranu Flore, ali je izgubio korak i pao u kaznenom taman kada je trebalo da uputi dodavanje.

37' Nekoliko prilika da Radnički dođe do gola, ali nijedna nije urodila plodom. Šutevi nikako da dođu do protivničkog gola.

31' Sa nekih 30ak metara od gola šutirao je Stojanović. Iskusni vezista je poznat po dobrom šutu, što je i sada pokazao, ali je zamalo ostao neprecizan.

27' Jirka je dobro probio i centrirao, ali Bojović nije uspeo da na vreme stigne do lopte.

23' Iako srpski klub ima loptu u svojim nogama tokom većeg dela poluvremena, ne stvara prilike. Lopta je najčešće u nogama Jirke na desnom boku.

11' Radnički nastavlja da napada i dolazi do prve prilike. Nemanja Tomić je šutirao, ali je njegov udarac odbranio golman gostiju.

5' Miran start meča, bez konkretnih akcija ispred dva kaznena prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu