Juve spreman da pošalje Kena u zamenu za De Lihta

Fudbalski klub Juventus razmatra mogućnost da pošalje mladog napača Moisa Kena u Ajaks u zamenu za Matijsa De Lihta, prenose italijanski mediji.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images

„Stara dama“ je veoma zaniteresovana za usluge mladog štopera i čelnici kluba su spremni sve da učine da De Lihta dovedu u svoje redove, a ako je potrebno i da pošalju svoju mladu zvezdu u zamenu.

Mladi italijanski napadač je poput De Lihta zablistao prethodne sezone i u dresu Juventusa kada je na 17 mečeva postigao 7 golova, što mu je donelo i debi u seniorskoj selekciji Italije.

Prema navodima italijanskih medija, u Juventusu nisu zadovoljni ophođenjem mladog napadača prema nacionalnom dresu jer je isti izbačen iz ekipe sa Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 21 godine zbog nediscipline

Juventus je spreman da proda mladog napadača za sumu koja nije manja od 30 miliona evra a olakšavajuća okolnost za klubove koji žele da ga dovedu jeste to što Ken još uvek nije potpisao novi ugovor sa Juventusom, a trenutni mu ističe 2020. godine.

Ipak, ukoliko dođe do ove trampe torinski gigant će klubu iz Amsterdama morati da doplati određenu sumu novca sobzirom da "kopljanici" za usluge De Lihta traže minimum 75 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu