Dejan Stanković u poseti na Marakani

Dejan Stanković, najtrofejniji srpski fudbaler i živa legenda milanskog Intera, posetio je u utorak svoj matični klub Crvenu zvezdu.

Izvor: B92
Podeli
crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Najtrofejniji srpski fudbaleri u istoriji:

Dejan Stanković – 25 trofeja

Nemanja Vidić – 18

Vladimir Jugović – 12

Velibor Vasović – 12

Branislav Ivanović – 10

"Iskoristio sam priliku da dođem do Marakane i čestitam svima na osvojenoj jesenjoj tituli. Takođe, kao novogodišnju želju, klubu i svim navijačima želim da Zvezda i u maju ostane na ovoj poziciji i slavi šampionsku titulu", poručio je Stanković za naš sajt.

Stanković je potom razgovarao i sa direktorom kluba Zvezdanom Terzićem, a iskoristio je priliku i da pozdravi svoje bivše trenere u Zvezdi, Tomu Milićevića i Vladimira Petrovića Pižona.

Deki je u najtrofejnijem srpskom klubu bio od 1992. do 1998. godine, osvojivši za tri godine u prvom timu jednu titulu i tri Kupa. Sa Laciom je stigao do Skudeta, Kupa, Superkupa Italije, Kupa pobednika Kupova i UEFA Superkupa, da bi vrhunac karijere doživeo u dresu 'nerazura'.

Na Đuzepe Meaci stigao je do pet Skudeta, po četiri Kupa i Superkupa Italije, ali i titule Lige šampiona i Klupskog prvaka sveta.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je rekordna 103 meča, postigao 15 pogodaka, a igrao je na dva svetska i jednom Evropskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu