Milošević: 2017. prekretnica za srpski fudbal

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević rekao je da ta organizacija ima velike planove za 2017. godinu

Izvor: B92, Beta
Podeli
StarSport
StarSport

"Planovi i ambicije su veliki i mogu da znače prekretnicu za fudbal u Srbiji. Najbitniji je rezultat A reprezentacije i plasman u Rusiju bi mnogo značio srpskom fudbalu. Svi u FSS ćemo učiniti sve da naša ekipa ima optimalne uslove da ode na Svetsko prvenstvo što bi mnogo značilo za srpski fudbal u celini", rekao je Milošević na svečanosti FSS u hotelu Kraun plaza.

Milošević je na Novogodišnjem koktelu FSS govorio umesto odsutnog predsednika Slaviše Kokeze.

Fudbalska reprezentacija Srbije predvodjena novim selektorom Slavoljubom Muslinom posle četiri kola neporažena je u kvalifikacionoj Grupi D i druga je na tabeli sa osam bodova, dva manje od prvoplasirane Irske i dva više od Velsa na trećem mestu. Na Mundijal u Rusiji 2018. godine direktno će se plasirati pobednici grupa, a osam najbolje drugoplasiranih igraće u baražu.

Milošević je naveo da, pored A reprezentacije, mnogo pažnje pridaje mladjim selekcijama i istakao važnost Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, koje će se na leto održati u Poljskoj.

"Imamo i Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, to su momci koji znaju kako se osvajaju trofeji. Sam plasman je dobar rezultat, ali očekujemo puno. Mladje selekcije su nas navikle na dobre rezultate i nadam se da ćemo na leto uživati", rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, regularnost je takodje veoma važna i na to će se obratiti posebna pažnja.

"Ima mnogo stvari i projekata koji su veoma bitni za srpski fudbal. Jedna od glavnih stavki je regularnost i kvalitet takmičenja. To su stvari na koje ćemo obratiti posebnu pažnju jer je to problem kada je u pitanju napredak srpskog fudbala", kazao je Milošević.

Ponovo je govoreno o nacionalnom stadionu, a Milošević je naveo da to više nije "pusta želja".

"Mislim da to više nije pusta želja. Preduzeto je mnogo koraka. Nadam se da ćemo sledeće godine napraviti konačno približavanje da ta priča postane realna. Ona nije bitna samo za FSS već za celu fudbalsku Srbiju", kazao je on.

Milošević je dodao da se u prethodnom periodu mnogo toga uradilo po pitanju infrastrukture i najavio izgradnju administrativnog centra, kako bi se FSS predstavio kao ozbiljan Savez u svetu fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu