- EuroVolley 2019 -

Srbija preokretom protiv Turske do prvog mesta u grupi!

Odbojkašice Srbije savladale su Tursku sa 3:1 u setovima (23:25, 25:19, 25:22, 25:22), u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva.

MT
Podeli
Foto: CEV
Foto: CEV

Sve rezultate i tabele pogledajte OVDE.

Ovim trijumfom naša selekcija zauzela je prvo mesto u grupi "A".

Aktuelne evropske i svetske šampionke su odigrale dobar meč, izuzev završnice prvog seta, koji je pripao turskim odbojkašicama.

Od drugog seta naše dame zaigrale su mnogo sigurnije, do kraja meča nije bilo oscilacija u igri, što je na kraju dovelo do nove, pete pobede na ovom Evropskom prvenstvu.

Srbiju su do trijumfa predvodile Tijana Bošković sa 20, odnosno Brankica Mihajlović sa 19 postignutih poena. Zapažene su bile i Stefana Veljković sa 8 i Mina Popović sa 7 poena.

Najefikasnija u domaćoj ekipi bila je Eda Erdem sa 16 poena, dok su Kubra Čaliskan i Merjem Boz dodale 10.

Evropsko prvenstvo, 4. kolo:

Sastavi:

Turska: Sebnem Akoz 0, Ožbaj 1, Erčan 0, Kališkan 10, Baladin 5, Ismailoglu 6, Akjol 0, Jilmaz 2, Boz 10, Erdem Dundar 16, Guneš 3, Sarioglu 0, Jildirim 0, Karakurt 8

Srbija: B. Buša 5, K. Lazović 0, M. Popović 7, S. Mirković 0, B. Mihajlović 19, M. Ognjenović 6, S. Veljković 8, T. Pušić 0, A. Bjelica 0, M. Aleksić 0, S. Popović 0, T. Bošković 20, B. Milenković 0, J. Blagojević 0

Poprilično izjednačen prvi set pripao je turskim odbojkašicama, koje su nesiguran prijem naših primača u završnici seta umele da iskoriste i dobiju ovaj period igre sa 25:23.

U drugom setu, naše reprezentativke nisu ništa želele da prepuštaju slučaju. Od samog starta igrale su ozbiljno i agresivno i u jednom trenutku imale osam poena prednosti. Turska je pokušala da se vrati, ali bezuspešno (19:25).

Treći set odvijao se kao i prvi, igralo se poen za poen, sve do sredine ovog perioda. A onda je na scenu stupila Brankica Mihajlović i sa nekoliko sjajnih napada prelomila rezultat u korist Srbije (22:25).

Srbija je loše startovala i četvrti set. Međutim, kao i u prethodnom, od sredine ovog perioda, naše igračice, predvođene Tijanom Bošković, su ubacile u "petu brzinu" i na kraju rutinski privele meč kraju.

Naša selekcija se ovom pobedom kao prva iz grupe A plasirala u osminu finala, gde će se 1. septembra sastati sa reprezentacijom Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 5 sledeca idi na stranu