Vesti - Euroleague -

"Stranci ne mogu u derbi da unesu emociju kao domaći igrači"

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Zoran Jovanović, istakao je pred "večiti" derbi kako domaći igrači i stranci ne ulaze u taj meč sa istom emocijom.

Podeli
Foto: Srđan Stevanović/Starsport
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Proslavljeni košarkaš kaže kako je nemoguće porediti današnji derbi sa onim kad je on bio igrač.

"Teško je porediti jer sada je previše stranaca u oba tima, pogotovo u Partizanu. Mi smo u naše vreme daleko emotivnije doživljavali derbi, što je i normalno. To o strancima je tema za posebnu diskusiju, u redu, oni su profesionalci, trude se da daju maksimum, ali ne mogu da u derbi unesu emociju kakvu imaju domaći igrači. To je, zaista, neopisiv osećaj, neverovatan motiv, elan i privrženost klubu i paklena atmosfera na tribinama su nas nosili“, rekao je Jovanović za Sportklub.

Jovanović ne krije kako će u četvrtak navijati za svoj bivši klub.

"Bez sumnje, pred nama je istorijski derbi. Ja sam, priznajem, subjektivan. Navijam za Zvezdu iz sveg srca, očekujem pobedu. Duško Ivanović je dao ekipi ekstra korak, fizički, taktički i u svakom smislu Zvezda deluje spremnije. Izlišno je trošiti reči o Ivanoviću. Vrhunski stručnjak, nekadašnji izuzetan igrač, protiv kojeg sam imao prilike da igram. Kao igrač je bio mašina, maksimalno posvećen, sa pobedničkom energijom, takav je i kao trener. S druge strane, Željko Obradović, čuveni stručnjak o čijem kvalitetu sve govore njegovi trofeji. Međutim, još se čeka da sa Partizanom ispuni očekivanja, u ovoj situaciji potrebno mu je vreme, ali mu je nametnut pritisak da se što pre ostvare što bolji rezultati“.

"Grobari" će biti velika snaga crno-belima u prvom istorijskom "večitom" derbiju u Evroligi.

"U nastupajućem evroligaškom derbiju Partizan je domaćin, što mu daje prednost, neće biti lako Zvezdi pred 20.000 protivničkih navijača, ali znaju u Zvezdi kako da se nose sa tim. Verujem u moj nekadašnji tim i navijam za njega iz sve snage,“ zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 80 sledeca idi na stranu