Vesti - Euroleague -

Zvezda: Partizan za sve odgovoran

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da nije dobio nikakav kontigent ulaznica za predstojeću utakmicu protiv Partizana u Evroligi.

Podeli
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs

Pročitajte još:

* Partizan se oglasio: Bez navijača Zvezde

Sa Malog Kalemegdana dodaju da nemaju informacije o organizovanju svojih navijača za odlazak na taj meč i da se nadaju da će organizator obezbediti da sve protekne u sportskom ambijentu.

Partizan i Zvezda će u četvrtak od 20.30 u Beogradskoj areni igrati utakmicu 12. kola Evrolige. To će biti prvi put da beogradske ekipe igraju jedna protiv druge u najjačem evropskom takmičenju. Organizator utakmice u Areni je Partizan, koji je saopštio da su sve karte rasprodate, a da je više od 3.000 ulaznica uglavnom za Nivo 400 prodato u slobodnoj prodaji bez ograničenja.

Zvezda je u saopštenju navela da je Partizan kao organizator jedini odgovoran za sva dešavanja u hali i da nije imala nikakvu komunikaciju sa crno-belima o prisustvu navijača Zvezde u Areni.

"KK Crvena zvezda nije dobio nikakav kontigent karata za dalju distribuciju svojim navijačima, niti je imao bilo kakav kontakt koji je uobičajen kao formalna ili neformalna komunikacija evroligaških klubova u tim slučajevima. Sve odluke o puštanju karata u slobodnu prodaju, pa kasnije povlačenje te odluke, doneo je isključivo i samostalno KK Partizan (o čemu svedoči i javni istup predsednika KK Partizan u medijima 28. novembra koji je u potpunoj suprotnosti sa odlukom koja je doneta 5. decembra)", piše u saopštenju.

Zvezda je navela da nema nikakvu informaciju o eventualnom organizovanju svojih navijača i njihovom prisustv utakmici i da informacije koje se o tome pojavljuju u javnosti smatra tendencioznim, "kako bi se potpuno nepotrebno podigla tenzija pred utakmicu 12. kola Evrolige".

"Sve kontradiktorne najave KK Partizan kao domaćina i predsednika tog kluba prethodnih dana, čine se kao unapred ograđivanje od eventualnih incidenata na utakmici i pokušaj prebacivanja odgovornosti sa organizatora i njegovih navijača, na navijače Crvene zvezde", navodi se.

Crveno-beli su naveli da je za njih prestojeći duel ništa drugo do utakmica 12. kola Evrolige, "ništa veća ili manje od bilo koje druge u tom takmičenju".

Zvezda je izrazila nadu da će Partizan organizovati utakmicu u skladu sa propisima Evrolige i da će navijači crno-belih navijati sportski, bez incidenata i ugrožavanja igrača, stručnog štaba Zvezde ali i samog održavanja utakmice.

"Istovremeno se nadamo da će utakmici moći da prisustvuju svi oni koji su kupili karte za utakmicu 12. kola Evrolige. Zvezda očekuje da će utakmica 12. kola Evrolige proteći u fer i sportskoj atmosferi", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Partizana i Crvene zvezde održali su danas sastanak sa predstavnicima bezbednosnih struktura uoči utakmice. Na sastanku je rečeno da je prvobitno planirano da se na Nivou 400 napravi sektor namenjen navijačima Zvezde, ali da se od toga odustalo posle bezbednosnih procena i da zbog toga za njih nije organizovana odvojena prodaja ulaznica.

Iz Partizana su pozvali navijače na sportsko i fer navijanje i da svu energiju usmere na podršku klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 80 sledeca idi na stranu