Vesti - Euroleague -

Kraljevski niz: Real srušio Fenerbahče

Košarkaši Real Madrida pobedili su Fenerbahče rezultatom 85:71 u 11. kolu Evrolige.

SN
Podeli
EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Real Madrid je vezao šest pobeda u Evroligi i pokazali da je kraljevsk klub ponovo u vrhunskoj formi i da želi šampionsku titulu.

Redom su padali Olimpija Milano, Efes, Alba, Valensija, Partizan i sada Fenerbahče i to u Istanbulu.

Od samog starta je Real nametnuo svoj tempo igre i namučio Itudisa i njegov Fener, a kada je pet poena vezao Najdžel Vilijams Gos, Real se po prvi put odvojio na 15:9, da bi mini serija Džonatana Motlija istopila dvocifreno vođstvo i prvi kvartal okončan je vođstvom gostiju 25:19.

Ono što Real nije uspeo u provj, uspeo je u drugoj četvrtini. Iako se ponovo igralo koš za koš, Madriđani su uspeli da steknu dvocifrenu prednost do odlaska na poluvreme, 46:35.

Nije delovalo dobro po Fener, nimalo. Već startom trećeg kvartala je Real pobegao na 15 poena prednosti i bilo je jasno da će upisati novi trijumf, a Fener prvi poraz na svom parketu i ovoj sezoni Evrolige.

Najefikasniji je bio Džonatan Motli sa 20 poena i 7 skokova, Devin Buker dodao je 15, a Melih Mahmutoglu 10. U pobedničkom timu, 18 poena imao je Musa, 17 Tavares, a 12 Dek.

Košarkaši Panatinaikosa pobedli su Žalgiris u Kaunasu rezultatom 81:67 u 11. kolu Evrolige i biće to peti trijumf za ekipu koju sa klupe predvodi Dejan Radonjić.

Heroj ovog trijumfa bio je Derik Vilijams sa 25 poena, 19 uz 8 skokova zabeležio je Bejkon, 11 Volters, a 9 Mateuš Ponitka, dok je 6 i 13 skokova imao Jorgos Papajanis.

U redovima Žalgirisa, najefikasniji je bio Kinan Evans sa 18 poena ,a po 10 su imali Edgaras Ulanovas i Kevarijus Hejs.

Пласман обезедио Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 80 sledeca idi na stranu