Kejn: Ako nekoga zlostavljate – niste navijači!

Kapiten Engleske Hari Kejn kritikovao je one koji su na na rasnoj osnovi vređali trojicu fudbalera koji su promašili jedanaesterce u porazu od Italije

Komentari 7
Podeli
Foto: Tanjug/Carl Recine/Pool Photo via AP
Foto: Tanjug/Carl Recine/Pool Photo via AP

Engleska je sinoć u finalu Evropskog prvenstva na londonskom Vembliju izgubila od Italije posle izvođenja jedanaesteraca sa 3:2, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 1:1.

* Fudbal izvukao ono najgore iz Engleza – tragičari na meti rasista

Italijanski golman Đanuluiđi Donaruma odbranio je jedanaesterce Džejdonu Sanču i Bakaju Saki, a Markus Rašford pogodio je stativu.

Njih trojica su posle utakmice putem društvenih mreža dobili uvrede na rasnoj osnovi.

"Trojica momaka koji su bili briljantni tokom celog leta imali su hrabrosti da izvedu penale kada su ulozi bili veliki. Oni zaslužuju podršku, a ne gnusno rasističko vređanje. Ako nekoga zlostavljate na društvenim mrežama niste navijači Engleske i ne želimo vas",
naveo je Kejn na Tviteru.

Selektor Engleske Garet Sautgejt naveo je da su te uvrede neoprostive, a taj postupak navijača osudili su brojni sportisti, kao i britanski premijer Boris Džonson i Fudbalski savez Engleske.

Fudbaler Čelsija Ris Džejms rekao je da se o društvu najbolje uči posle poraza, a ne posle pobeda.

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton istakao je "potrebu za društvom koje ne zahteva da crni igrači dokazuju svoju vrednost samo pobedom".

Vesti

prethodna strana 1 / 33 sledeca idi na stranu