Počinje EURO!

Dugo čekani šampionat Evrope u fudbalu, bez dileme "najčudniji" u istoriji, počinje danas u Rimu utakmicom između Italije i Turske (21.00).

Komentari 33
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Borba za titulu šampiona Evrope odložena je za godinu dana zbog pandemije korona virusa, a sada će se igrati u tzv. kontrolisanim uslovima, sa delimično popunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

* Tema dana
* EURO priče
* Učesnici
* Domaćini

Sem u Rimu, šampionat će se igrati u Amsterdamu, Glazgovu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glazgovu, Minhenu, Sankt Peterburgu i Sevilji, s tim da će se završnica, dva polufinala i finale, 11. jula, odigrati na londonskom Vembliju.

Danas počinje Evropsko prvenstvo, a prvi favoriti za titulu su Francuska i Engleska, na koje je kvota 6,00. Slede Belgija i Nemačka s kvotom 8,00, pa Španija i Portugalija (9,00)... Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača EURO 2020.

U Grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u Grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, a u Grupi C Holandija, Austrija, Severna Makedonija i Ukrajina.

U Grupi D Hrvatska, Škotska, Engleska i Češla, u Grupi E Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u Grupi F Portugalija, Mađarska, Nemačka i Francuska.

Titulu brani Portugalija, koja je pre pet godina u finalu savladala Francusku, u međuvremenu osvojila LIgu nacija i predvođena Kristijanom Ronaldom svakako je jedan od favorita.

Večeras (21.00) u Rimu Evropsko prvenstvo otvaraju Turska i Italija - Azuri su među favoritima iz senke, dok su Turci najmlađa reprezentacija na šampionatu. Kvota na Italiju je 1,63, na Tursku 6,25, a na iks 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Turska - Italija.

Bukmejkeri procenjuj da je favorit broj 1 svetski šampion Francuska, koja ovaj put ima i Karima Benzemu, potom slede Englezi, dobrim delom zbog činjenice da su domaćini u završnici, tradicionalno Nemci i Italijani, naravno Belgijanci i iz drugog plana svetski vicešampioni Hrvati.

Srbija ni ovaj put neće učestvovati, nakon poraza u baražu protiv Škotske, čime je nastavljen loš niz dug dve decenije, pošto je srpski tim poslednji put nastupio na EURO 2000, tada pod imenom Jugoslavija.Reprezentacije Severne Makedonije i Finske igraće svoje prvo prvenstvo Evrope.

Sve mečeve ćete moći da pratite u LIVE BLOGU B92.net

Vesti

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu