Grupa D, Engleska – "vraća se kući", drugi deo

Englezi su uvek puni samopouzdanja – sada je ono još veće, s obzirom da veliko takmičenje igraju na svom terenu.

Komentari 8
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Englezi su kao i uvek "protutnjali" kroz svoju kvalifikacionu grupu za veliko takmičenje.

Zabeležili su sedam pobeda i doživeli jedan poraz, opravdali su očekivanje apsolutnog favorita u kvalifikacionoj grupi A i spremni su za kontinentalno takmičenje gde se nikada nisu proslavili.

Grafika SofaScore

Kvalifikacije
Grupa A – 8 7 0 1 37:6
Najbolji strelac: Hari Kejn 12 golova
Najbolji plasman na EURO: Treće mesto 1968, 1996
EURO 2016: Osmina finala

Nikada nisu uspeli da stignu do finala, za razliku od Svetskog prvenstva, koje su i osvojili.

''Vraća se kući'', nadali su se Englezi 2018. godine da će osvojiti Evropsko prvenstvo, ali su ih zaustavili stari poznanici iz kvalifikacija Hrvati i klasično englesko ''loženje'' je tu prestalo, barem na tri godine.

Sada imaju takmičenje na svom terenu, imaju solidan tim i možda mogu da iznenade, ako im se opet, kao i na Svetskom prvenstvu sve poklopi.

Nije to neki preterano moćan tim, posebno ne po imenima – dugo Englezi nisu imali ovakvu reprezentaciju, koja nema nekoliko baš zvučnih imena, makar i za samo standarde Premijer lige.

Sautgejt je poveo četiri desna beka, što su svi komentarisali i što je najmanje bitno u ovom trenutku za njih, s obzirom da im je vezni red ''tanak''.

Videćemo kako će oni izgledati.

Selektor

Drugo veliko takmičenje za Gareta Sautgejta biće pravi ispit za njega i poznajući Engleze, teško će preživeti ovo prvenstvo na klupi Engleske, ako ne napravi neki dobar rezultat, što je makar polufinale Evropskog prvenstva.

Polufinale Svetskog prvenstva bilo je okarakterisano kao veliki uspeh i BBC mu je dodelio čak i godišnju nagradu za doprinos fudbalu. Pet godina je već na klupi Engleske.

Najveće zvezde


Pored Kejna i eventualno Sanča, nemaju Englezi neku veliku zvezdu.

Tu su i Rahim Sterling i Markus Rašford, koji generalno jesu zvezde Premijer lige, ali nisu na nekom višem nivou što se tiče evropskog fudbala.

Mejson Maunt, Fil Foden i Bukajo Saka su momci na koje treba obratiti pažnju i koji su imali fantastične sezone. Ako dobiju šansu, mogu da ''eksplodiraju''.

Sastav tima

Golmani
: Din Henderson (Mančester junajted), Sem Džonston (VBA), Džordan Pikford (Everton)

Odbrana: Ben Vajt (Brajton), Ben Čilvel (Čelsi), Konor Koudi (Vulverhempton), Ris Džejms (Čelsi), Hari Megvajer (Mančester junajted), Tajron Mings (Aston Vila), Luk Šo (Mančester junajted), Džon Stons (Mančester Siti), Kiran Tripijer (Atletiko Madrid), Kajl Voker (Mančester Siti), Ben Vajt (Brajton)

Vezni red
: Džad Belingem (Borusija Dortmund), Džordan Henderson (Liverpul), Mejson Maunt (Čelsi), Kalvin Filips (Lids), Deklan Rajs (Vest Hem), Fil Foden (Mančester Siti), Džek Griliš (Aston Vila), Bukajo Saka (Arsenal)

Napad: Dominik Kalvert Luin (Everton), Hari Kejn (Totenhem), Markus Rašford (Mančester junajted), Džejdon Sančo (Borusija Dortmund), Rahim Sterling (Mančester siti)

Učesnici

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu