SS

Švajcarska juri novo čudo protiv Španije, Belgija i Italija za uživanje

Posle dva dana pauze nastavlja se Evropsko prvenstvo prvim utakmicama četvrtfinala, a sastaju se Švajcarska i Španija, odnosno Italija i Belgija.

Komentari 16
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prvi meč se igra od 18.00 u Sankt Peterburgu gde će snage odmeriti Švajcarska i Španija.

Grafika: SofaScore

"Kakva utakmica. Kakvo fudbalsko veče", rekao je golman Švajcarske Jan Zomer nakon što je odbranio penal Kilijanu Mbapeu za pobedu protiv svetskih šampiona, selekcije Francuske, i plasman svoje ekipe u četvrtfinale.

Za utakmicu Švajcarska – Španija kladionica Meridian je spremila najveću ponudu za klađenje. Kvota na kec je 4.70, iks je 3.80, dvojka 1.78, a GG 1.90. Sve kvote pogledajte na sajtu meridianbet.rs, a OVDE vas čeka i bonus za klađenje od čak 2.000 RSD.

Bila je to prva pobeda Švajcarske u nokaut fazi nekog velikog turnira još od Svetskog prvenstva 1938. godine i najveće veče u švajcarskoj fudbalskoj istoriji.

Španija je, takodje, odigrala sjajan meč osmine finala gde je posle produžetaka eliminisala vicešampione sveta, reprezentaciju Hrvatske.

Igrali su se Španci vatrom u toj utakmici pošto su prokockali prednost od 3:1, ali su na kraju slavili protiv Hrvatske sa 5:3.

Španija je iz grupne faze izašla sa dva remija, ali je postala prva selekcija koja je na dve uzastopne utakmice šampionata Evrope postigla pet golova.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Belgija – Italija

Za utakmicu Belgija – Italija kladionica Meridian je spremila najveću ponudu za klađenje. Kvota na kec je 3.05, iks je 3.20, dvojka 2.55, a GG 1.97. Sve kvote pogledajte na sajtu meridianbet.rs, a OVDE vas čeka i bonus za klađenje od čak 2.000 RSD.

U drugom meču današnjeg programa, od 21.00 u Minhenu, snage će odmeriti Italija i Belgija.

Sjajan gol Torgana Azara izbacio je branioca titule, Portugal, sa Evropskog prvenstva i poslao Belgiju medju najboljih osam.

Međutim, ta pobeda je koštala Belgijance pošto su se povredili Kevin de Brujne i Eden Azar i još nije poznato da li će moći da pomognu svom timu u Minhenu.


Grafika: SofaScore

Italija je u osmini finala posle produžetaka izbacila Austriju što je bila 31. utakmica tog nacionalnog tima bez poraza.

Poput Belgije, i Italijani su slavili na svim dosadašnjim utakmicama na Evropskom prvenstvu, a pobednik večerašnjeg meča postaviće novi rekord u najdužem nizu pobeda na takmičenju, uključujući i kvalifikacije.

Tipovi

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu