Da li je ovo najveće rivalstvo u Evropi?

Poslednji dan osmine finala donosi nam jedan "blokbasker" uz duel dva tima od kojih niko nije očekivao da se će boriti za četvrtfinale.

Komentari 79
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Engleska i Nemačka obnavljaju svoje veliko rivalstvo koje je prethodnih decenija ispisivalo istoriju evropskog fudbala.

Posle toga, na scenu stupaju Švedska i Ukrajina koji se pojednako nadaju plasmanu među osam najboljih timova na "starom kontinentu".

Grafika SofaScore

Evo šta je za vas spremila kladionica Meridian:

18.00 Engleska – Nemačka

Za utakmicu Engleska – Nemačka kladionica Meridian je spremila najveću ponudu za klađenje. Kvota na kec je 2.65, iks je 3.25, dvojka 2.80, a GG 1.85. Sve kvote pogledajte na sajtu meridianbet.rs, a OVDE vas čeka i bonus za klađenje od čak 2.000 RSD.

Javnost nije impresionirana nastupima Engleske, ali kao jedan od domaćina koji skoro svaki meč igra na svom stadionu "Gordi albion" se ne sme otpisati.

Englezi se nisu preterano istakli golovima, ali često odbrana donosi titule, a defanziva je najjači adut tima Gareta Sautgejta, koji nije primio nijedan gol u grupnoj fazi.

Ono što hrabri Engleze pred sudar sa velikim, možda i najvećim rivalom Nemačkom je činjenica da napad mora kad-tad da proradi, a upravo bi tim koji je primio dosta golova u prvoj fazi mogao da bude prelomna tačka za Kejna, Sterlinga i ostale ofanzivce "Tri lava".

S druge strane, Nemci su iznenadili sve nakon početnog poraza od Francuske, deklasiravši sada već bivšeg prvaka Evrope Portugal sa četiri gola, ali su Mađari pokazali da tim Joakima Leva ima mnogo slabosti.

21.00 Švedska – Ukrajina

Za utakmicu Švedska – Ukrajina kladionica Meridian je spremila najveću ponudu za klađenje. Kvota na kec je 2.50, iks je 3.10, dvojka 3.15, a GG 2.07. Sve kvote pogledajte na sajtu meridianbet.rs, a OVDE vas čeka i bonus za klađenje od čak 2.000 RSD.

Sva pažnja će biti usmerena na Vembli, ali nema sumnje da će biti žestoko i u Glazgovu u večernjem terminu.

Ni Šveđani ni Ukrajinci ne važe za ekipe od kojih se očekuje borba za najviši plasman, ali ako smo nešto videli na ovom EP to je da je sve moguće.

Šveđani su nakon hrabrog remija sa Špancima potvrdili svoj kvalitet protiv Slovaka i Poljaka te osvojili grupu.

Među retkim su neporaženim timovima u grupnoj fazi, a dobro organizovana ekipa predvođena Emilom Forsbergom je sposobna da savlada svakog protivnika.

Međutim, s druge strane je još jedan tim koji raspolaže sa sjajnim napadačkim arsenalom, uz taktički potpis jednog od najboljih golgetera Evrope svih vremena Andrija Ševčenka.

Nisu imali sreće protiv Holandije, ali su nam pokazali da imaju kvalitet da savladaju bilo koga, a naredni rival svakako nije nepobediv.

Tipovi

prethodna strana 1 / 2 sledeca idi na stranu