Plamen prijateljstva Sportskih igara mladih zapaljen u Zemunu

Karavan radosti i prijateljstva putovaće do polovine juna po Srbiji, a čast da u jubilarnoj sezoni zapale plamen prijateljstva imali su mališani iz Zemuna.

Izvor: B92
Podeli
Foto:SIM
Foto:SIM

Čast da sa Viktorom, maskotom Igara, ponese baklju prijateljstva imao je mladi basketaš Georgios Grafakus. Ispred opštine Zemun decu je pozdravio Ivan Morić, član opštinskog veća, koji je svim učesnicima poželeo mnogo sreće:

Sportski direktor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Slobodan Popović zahvalio se opštini Zemun i Sportskom savezu ove opštine na saradnji:

"Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranja Sportskih igara mladih prvi put se održava u Zemunu i nadam se da će ovo druženje postati tradicija. Deco, nadam se da će neko od vas uspeti da izbori plasman na Međunarodnu završnicu u Splitu. Ipak, najveće bogatstvo je to što ste danas zajedno sa svojim roditeljima, učiteljicama, trenerima i nastavnicima odlučili da provedete dan baveći se sportom. Nadam se da ćete danas odavde poneti i nova prijateljstva."

Najviše uzbuđenja, bilo je na terenima gde su bili najmlađi SIMOVCI. Na turniru Lino između dve vatre plasman na Regionalno finale izborili su dečaci i devojčice OŠ „Lazar Savatić“ u kategoriji 2014. i mlađi i ekipa OŠ „Sonja Marinković“ u kategoriji 2014. i mlađi.

Foto: SIM
Foto: SIM

Trku na 60m obeležili su Relja Petrović, Bogdan Dimić, Nemanja Ruljić, Petra Injić, Una Rujević, Staša Milosavljević, Jovan Ruljić, Vuk Čebović, Andrej Mozer, Tara Veselinović, Mina Kaličanin i Staša Bjelovuk. Iz Zemuna u dalji krug takmičenja odlaze i basketaši ekipe OŠ „Gavrilo Princip“.

Na Coca-Cola kupu zlatnim medaljama okitila se ekipa OŠ „Lazar Savatić“ u kategoriji dečaka i ekipa OŠ „Mihajlo Pupin“ u kategoriji devojčica. Fudbal su igrali i dečaci 2012. godište i mlađi, najbolja je bila ekipa OŠ „Lazar Savatić“.

Druženje SIMOVACA u Zemunu bila je prilika da se pošalju i prve poruke u okviru kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koja za cilj ima da ukaže na sve vidove vršnjačkog nasilja. Deca Zemuna poslala su poruke kao što je da nekada jedan osmeh može rešiti sve. Iz Sportskih igara mladih pozivaju decu da pošalju poruke na mail pruzamrukunepodmecemnogu@gmail.com.

Najkreativnije poruke protiv vršnjačkog nasilja na kraju sezone biće nagrađene od strane generalnog sponzora Igara u Srbiji, kompanije Dunav osiguranje.

Foto: SIM
Foto: SIM

Takimčenje je kao tata-navijač ispratio i bivši košarkaš Partizana i Mege Branislav Ratkovica koji je upravo na temu fair-playa i poštovanja protivnika izjavio:

"Jako je lepo videti ovu decu, koja su bila srećna i kad pobeđuju i kad gube. Roditelji su isto korektno navijali i ono što je najvažnije, sport je pobedio!"

Karavan radosti i prijateljstva nastavlja druženje sa decom Beograda, tako da će narednih dana tereni biti puni u Kaluđerici, Paliluli, Vračaru i Zvezdari. Beograd će biti domaćin i Regionalnog finalnog turnira u MIS odbojci.

Svakodnevna dešavanja u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih obeležiće kraj aprila, maj i prvu polovinu juna. Već u julu najbolji SIMOVCI družiće se na Državnom finalu u Banji Ždrelo, a onda ih u drugoj polovini avgusta u Splitu očekuje druženje sa SIMOVCIMA iz Bosne i Hercegovine i Hrvastke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.