NFL: Bajkovit povratak Njutna, moćni Mahoms i "novi Brejdi"

Deseti vikend NFL sezone obeležili su impresivni Patrik Mahoms, spektakularan povratak Kema Njutna u Karolini, te rađanje novog Toma Brejdija u Nju Inglandu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dominantne pobede su zabeležili alas, Nju Ingland, Bafalo i Kanzas Siti, šokantan poraz doživela je Arizona, poražen je i Tampa Bej, a Detroit je izbegao prvi poraz, mada nije stigao do prve pobede.

Kem Njutn je na spektakularan način obeležio povratak u redove Karoline.

U prve dve akcije je istrčao i bacio po tačdaun te predvodio Panterse do ubedljivih 34:10 nad najboljim timom Kardinalsima, usred Arizone.

A igrač večeri bio je Patrik Mahoms koji je bacio 406 jardi i pet tačdauna za dominantnu pobedu Kanzas Sitija u Las Vegasu nad Rejdersima 41:14.

Dak Preskot bacio je dva tačdauna za Sidija Lamba te istrčao jedan tačdaun, a Ezekijel Eliot istrčao još dva za ubedljivu pobedu Dalasa nad Atlantom 43:3.

Džonatan Tejlor imao je još jedan maestralan dan sa 116 istrčanih jardi i tačdaunom u pobedi Indijanapolisa nad Džeksonvilom 23:17.

Bil Beličik je izgleda pronašao novog Toma Brejdija. Mek Džons je bacio tri tačdauna, dva za Hantera Henrija, a Ramond Stivenson istrčao dva uz 100 jardi za ubedljivu pobedu Nju Inglanda nad Klivlendom 45:7.

Džoš Alen bacio je 366 jardi i tačdaun, raninbekovi Singlteri, Breida, Mos i Mekenzi istrčali po jedan i uz moćnu odbranu Bafalo je razbio Džetse 45:17 usred Njujorka.

A posle četvoročasovnog maratona grešaka i komičnih akcija, Detroit je izbegao prvi poraz u sezoni.

Međutim, nije zabeležio prvu pobedu, jer je remizirao u Pitsburgu 16:16.

Rajan Tenehil trčao je i bacao tačdaune za pobedu Tenesija nad Nju Orleansom 23:21, osmu ove sezone, za čak 7-0 nad prošlosezonskim plej-of timovima.

Vašington je na krilima odbrane savladao šampiona Tampa Bej 29:19. Presekli su dva pasa Toma Brejdija već u prvoj četvrtini, a trijumf je "overio" Antonio Gibson sa dva istrčana tačdauna.

Kirk Kazins predvodio je Minesotu sa 294 jarde i dva tačdauna do pobede nad Čardžersima 27:20 u Los Anđelesu.

Darijus Slej pokupio je izgubljenu loptu u poslednjoj akciji treće četvrtine i vratio je za tačdaun od 83 jarde za pobedu Filadelfije u Denveru 30:13.

Džejlen Hurts bacio je dva tačdauna za Devontea Smita u četvrtom trijumfu Iglsa ove sezone.

Ej-Džej Dilon sa dva istrčana tačdauna u poslednjoj četvrtini i impresivna odbrana Pekersa zasenili su povratke Arona Rodžersa i Rasela Vilsona u pobedu Grin Beja nad Sijetlom 17:0.

NFL, 10. nedelja:
Džets – Bils 17:45
Vašington – Bakanirs 29:19
Kaubojs – Falkons 43:3
Tajtens – Sejnts 23:21
Kolts – Džeguars 23:17
Petriots – Brauns 45:7
Čardžers – Vajkings 20:27
Kardinals – Panters 10:34
Bronkos – Igls 13:30
Pekers – Sihoks 17:0
Rejders – Čifs 14:41
Stilers – Lajons 16:16

Utorak:

49ers – Rems

Petak:
Dolfins – Rejvens 22:10

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.