Henri postaje "Beast Mode", Pitsburg "demolirao" Klivlend

Završena je još jedna fudbalska nedelja, a u ovoj izdvajamo Pitsburg Stilerse i Tenesi Tajtanse.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Frederick Breedon/Getty Images
Photo by Frederick Breedon/Getty Images

Kada smo najavljivali sezonu, rekli smo da je Tenesi jedan od konkurenata za Superboul i oni su nam pokazali da smo u pravu i pobedili u prvih 5 utakmica sezone.

Oni su uz Pitsburg Stilerse i Sijetl Sihokse jedini tim u ovogodišnjem NFL– koju ne zna za poraz posle pet odigranih kola.

U nedelju uveče su odigrali fantastičan meč protiv Hjuston Teksansa i pobedili ih posle produžetaka rezultatom 42:36 u 6. kolu NFL–a.

Fantastični raning bek Derek Henri ponovo je bio glavna figura sa utakmice, imao je trčanje od 94 jarda i podsetio na ono neverovatno trčanje, najduže u istoriji, ali i na neke neverovatne prodore Maršona Linča – Beast Mode.

Henri je meč završio sa 212 istrčanih jardi i 2 postignuta tačdauna.

NFL, 6. kolo:

Nedelja:

Karolina – Čikago 16:23
Indijanapolis – Sinsinati 31:27
Džeksonvil – Detroit 16:34
Minesota – Atlanta 23:40
Nju Ingland – Denver 12:18
Njujork – Vašington 20:19
Filadelfija – Baltimor 28:30
Pitsburg – Klivlend 38:7
Tenesi – Hjuston 42:36
Majami – Njujork Džets 24:0
Tampa – Grin Bej 38:10
San Francisko – L.A. Rems 24:16


Ponedeljak:
23:00 Bafalo – Kanzas


Utorak:

02:15 Dalas – Arizona

Kvoterbek Tenesija, Rajan Tanenhil imao je 30 preciznih dodavanja od 41, koliko je pokušao i ukupno imao 364 bačena jarda uz 4 tačdauna i 1 intersepšn.

Entoni Firkser je uhvatio 113 jardi i predvodio Tenesi u toj kategoriji, dok se u odbrani posebno istakao Džejon Braun sa 10 obaranja dok su Džefri Simons i Dekvan Džons imali po 1 sek.

U poraženom timu, Dešon Votson ponovo je blistao, sada je bacio 335 jardi i 4 tačdauna, Dejvid Džonson je istrčao 57 jardi, a Vil Fuler uhvatio 123, a Deren Fels 85 jardi.

Džej Džej Vat je imao 1 sek i 4 obaranja, dok je najbolji defanzivac bio lajnbeker Tajler Adams sa 8 obaranja, 1 sekom i 2 odbijena dodavanja.

Pitsburg Stilersi su prosto "pregazili" Klivlend Braunse. Braunsi su bili u jako dobrom raspoloženju pred ovaj meč, ipak su uspeli da sezonu počnu na najbolji način još od 2001. godine.

"Big Ben" Rotlsberger dokazao je da nije za penziju 14/22 za 162 jarda pasom i ponovo je pronalazio Klejpula koji je imao 4 hvatanja za 74 jarda. Odbrana Stilersa je još jednom pokazala dominaciju.

Imali su 2 intersepšna i 4 seka, potpuno su zaustavili Bejkera Mejfilda koji je imao tek 119 jardi pasom, a Odel Bekam Džunior delovao je neprepoznatljivo sa samo dva uhvaćena pasa za 25 jardi.

Bejkeru Mejfildu se najviše zamera to što ne koristi dovoljno jednog od najboljih NFL hvatača.

Njujork Džetsi su nedavno ostali bez najboljeg igrača, raning beka Leviona Bela, a sada su poraženi od Majamija sa veoma ubedjlivih 24:0. Dolfinsi su ponizili Džetse, a poznato je da se ne radi o jednoj od najboljih NFČ ekipa.

Čikago Bersi takođe podižu formu, igraju sve bolje sa Nikom Folsom i sada su na kolena bacili Karolina Panterse, rezultatom 23:16, gde je Rokvan Smit pokazao zašto smatraju da će biti jedan od najboljih defanzivaca lige sa 12 ostvarenih obaranja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.