Derbi kola Rejdersima, Vilson opet heroj Sijetla

Još jedno NFL kolo nalazi se iza nas.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Jamie Squire/Getty Images
Photo by Jamie Squire/Getty Images

Kada imamo derbi između Čifsa i Rejdersa znamo da smo dobili spektakl, pa tako je bilo i u ovom kolu gde su Rejdersi iznenadili i pobedili sa 40:32.

Derek Kar i Džoš Džejkobs su pokazali da sjajno dopunjuju jedan drugog, da Rejdersi imaju igru trčanjem i igru u vazduhu, pa kada se uključe brzonogi Henri Rags i snažni Daren Voler, dobijamo moćan tim.

Čifsi su gotovo čitav meč bili u zaostatku, verovali ili ne, ali Patrik Mahoums je svoj prvi tačdaun pas bacio tek u samom finišu kada je bilo 40:24 u korist crno-srebrnih.

Velika pobeda Rejdersa u derbiju kola za skor 3-2 i ovo znači da će ekipa Džona Grudena nastavlja svoju borbu za plej-of.

NFL, 5. kolo:
Vašington – L.A. Rems 10:30
Baltimor – Sinsinati 27:3
Pitsburg – Filadelfija 38:29
Kanzas Siti – Las Vegas 32:40
San Francisko – Majami 17:43
Klivlend – Indijanapolis 32:23
Dalas – Njujork Dža. 37:34
Sijetl – Minesota 27:26

Još jedan fantastičan meč je odigran u ovom kolu, a sastali su se Sijetl Sihoksi i Minesota Vikingsi, pa je tim iz države Vašington odneo pobedu rezultatom 27:26 zahvaljujući sjajnoj kombinaciji Vilson – Metkalf.

Vrlo brzo su ljubičasti postigli tačdaun i poveli sa 7:0, a onda je kiker Den Bejli pogodio još dva šuta i Vikinzi su imali visokih 13:0, ali Sihoksi nisu imali odgovor sve do druge četvrtine.

Rasel Vilson je ponovo komandovao, prvo je pronašao Vila Dizlija i "ptice" su se upisale na semafor, da bi potom stigla još tri tačdauna kada je Vilson pronašao Metkalfa, a onda Kris Karson utrčava u end zonu i potom Džejson Majers poentira za seriju 21:0 i rezultat 21:13.

U nastavku se igralo dosta tvrđe, Minesota je prišla na 21:19 u trećem kvartalu, a u četvrtom preko Adama Tilena dolaze do preokreta, da bi u poslednjim momentima Rasel Vilson "pogodio" Di Kej Metkalfa za novi preokret i veliku pobedu sjajnih Sihoksa.

Klivlend Braunsi su potvrdili da igraju jednu od najozbiljnijih sezona u istoriji franšize i savladali izuzetno nezgodnu ekipu Indijanapolis Koltsa sa 32:23, na svom stadionu u Ohaju

Bio je to sjajan okršaj Bejkera Mejfilda i Filipa Riversa. Bejker je imao 247 bačenih jardi, a Rivers 243. Već u prvom poluvremenu se video da je Klivlend rešio da nastavi pobednički niz i upiše 4. uzastopnu pobedu.

Vodili su sa 20:10 posle prvih pola sata fudbala, a napokon su imali kikera da reši sve situacije koje napad nije uspevao. Koltsi su u par navrata pokušavali da se vrate, ali im je uvek malo nedostajalo pa su upisali prvi poraz posle dve pobede.

Baltimor Rejvensi su prosto "pregazili" nejake Sinsinati Bengalse i njihovog ruki kvoterbeka, a krajnji rezultat je bio 27:3. Verovali ili ne, Rejvensi su postigli 27 poena bez odgovora.

Lamar Džekson se nije previše umarao i imao je 180 bačenih jardi i samo 3 osvojena jarda trčanjem. Džo Burous na drugoj strani imao je 183 bačena jarda, 19/30, a imao je i 1 intersepšn.

Rejvensi grade svoj šampionski pohod ove godine, prošle sezone su razočarali svoje navijače preranim ispadanjem od Tenesija, kada su Titani pobedili sa 28:12.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.