Rivers posle 16 godina napušta Čardžerse

Doskorašnji kvoterbek Los Anđeles Čardžersa Filip Rivers odlučio je da ne produži ugovor sa ekipom i da testira tržište.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Peter Aiken/Getty Images
Photo by Peter Aiken/Getty Images

Filip Rivers je 2004. godine u NFL stigao sa univerziteta NC State i sa četvrtog mesta su ga birali Njujork Džajantsi.

On je iste te noći trejdovan u San Diego Čardžerse u zamenu za Ilaja Meninga, koji je rekao kako mu ne pada na pamet da igra za Čardžerse, ali ipak izabran kao prvi pik.

Mening je nedavno okončao karijeru, a sa Džajantsima je osvojio dva Superboula, oba puta pobedom nad Nju Ingland Petriotsima Toma Brejdija.

Rivers je čitavu svoju karijeru proveo u Čardžersima, igrao sa jednim od najboljih raning bekova u istoriji – Ladenijenom Tomlinsonom, ali do Super Boula nisu mogli.

Kraj jedne ere stigao, pošto su u ponedeljak Los Anđeles Čardžersi objavili da Filip Rivers neće produžiti ugovor sa njihovom franšizom i da postaje slobodan agent.

"Po okončanju sezone razgovarali smo sa agentom Filipa Riversa o izgledu 2019. godine i planovima za budućnost, pa smo došli do rešenja da bi bilo najbolje da se dve strane raziđu. On je u Čardžersima ispisao istoriju i zauvek će ostati zapamćen kao sjajan igrač, ali mi smo morali da imamo jasan plan pre početka agencije kako bismo mogli da sklopimo što bolji tim za 2020. godinu",
rekao je generalni menadžer Čardžersa Tom Telesko.

Rivers ima 8 Pro Boul nastupa i u karijeri bacio 59,271 jard za 397 tačdauna i 198 intersepšna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.