Preminula legenda Minesote i Atlante

Slavni NFL defanzivni igrač Kris Dolman preminuo je u 59. godini života posle duge borbe sa teškom bolešću.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Jason Miller/Getty Images
Photo by Jason Miller/Getty Images

Kris Dolman je svojevremeno važio za sjajnog defanzivnog enda koga su Minesota Vajkingsi birali sa 4. pozicije na NFL draftu 1985. godine.

Narednih osam sezona je nosio dres Vikinga i od 1987. do 1992. godine bio je biran među idealni sastav lige, da bi potom karijeru nastavio u Atlanti gde je takođe igrao sa mnogo uspeha.

Naredna stanica bili su San Francisko Fortinajnersi u čijem dresu je imao i poslednji "Pro Boul" nastup, da bi karijeru potom završio u Minesota Vajkingsima.

Dolman se borio sa rakom mozga, a još 2018. godine je imao operaciju na kojoj je tumor otklonjen, ali je u pitanju takva bolest da se često vrati i napada predele mozga i kičme, Dolmanova borba nije bila nimalo laka.

Kris Dolman je posle dugogodišnje borbe preminuo 28. januara 2020. godine u 59. godini života, a Minesota se javnosti obratila saopštenjem.

"Kris je bio sjajan primer profesionalnog igrača, bio je oličenje Minesota Vajkingsa i igrač koji je bio veoma čvrst, kompetitivan i nasmejan. Uvek je bio elegantan i pun poštovanja, i mnogim ljudima će nedostajati", poručili su Vajkingsi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.