"U Kući slavnih je previše igrača"

Jedan od najznačajnijih NFL igrača svih vremena Dion Senders rekao je kako u Kući slavnih ima i previše igrača.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Cindy Ord/Getty Images for SiriusXM
Photo by Cindy Ord/Getty Images for SiriusXM

Dion Senders je član Kuće slavnih, on je dva puta osvojio Superboul 1994. u dresu San Franciska i naredne godine u Dalas Kaubojsima.

Poznat pod nadimkom "Prime Time", Senders je godinama važio za jednog od najboljih defanzivaca lige i jedan od najboljih u vraćanju kikova i pantova.

Senders je rekao kako veruje da se pušta previše igrača u Kuću slavnih iako nisu bili stvarno vrhunski igrači i kako je zbog toga Kuća slavnih lošija i da je kvalitet "razvodnjen".

"Šta znači biti član Kuće slavnih sada ? Igrač koji je igrao jako dugo? Ranije se znalo, to je bio igrač koji je promenio igru, igrač zbog kojeg ste hteli da potrošite mnogo novca kako biste ga gledati kako igra. To danas ne postoji. Svaki drugi igrač je danas člam. Puštaju svakoga. Nije više eksluzivno društvo, ne sviđa mi se", rekao je Dion Senders.

Sanders je rekao kako ne misli da bi broj novih igrača trebao biti sveden na minimum, iako svake godine dođe novih šest članova (od 2006. godine), a Senders misli kako je to previše.

"Trebalo bi da se gleda da li taj igrač zaslužuje da bude član Kuće slavnih, a ne samo da se popuni kvota", iskren je "Prime Time" Senders.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.